İkiyüzlülük Sektörü
2026 1. kitabı
Sarı Yüz bir kurgu içerisinde bize yayın ve kitap sektörünün; edebiyat, üslup, özgünlük veya başkalarına verdiği evrensel derslerden ziyade hangi oyunları ne kadar oynadığınla ve beğeni sayısıyla ilgili olduğunu anlatıyor. Anlatım dili oldukça akıcı ve kolay ki çevirmeni de tebrik etmek gerek, çünkü yerli bir yazar yazmışçasına doğal çevirmiş. Bununla birlikte eleştirilerini çok tatlı bir dille vermiş yazar ve birçok kişinin düşünüp de dile getirmekten çekinebileceği şeyleri bir karakterle bağ kurup anlamamızı sağlamış. Üstelik bu karakter normalde pek de yanında durmak isteyeceğimiz birisi değil. Bu yüzden kitabı çok başarılı buldum. Yazarın diğer kitaplarını da merak ediyorum. Tek eleştirim ve puan kırma sebebim, kurgu içerisinde anlatılması illa da bir ters köşeyle kurguya bizi bağlama çalışmasını gerektirmemesine rağmen yazar bunu yapmak istemiş. Bunu çok gereksiz buldum. Zira kitabın mesajını anlayan için bir süre sonra kurgunun o kadar da önemi kalmıyor. O kısmı zorlama buldum. Ancak bunun dışında bence harikaydı.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,2bin okunma