·60 syf.····Okunma: 01 Nisan 2026 00:00 Süreyya Berfe bu kitapta daha çok insanın iç dünyasına, yalnızlığa, zamana ve hayata tutunma çabasına odaklanıyor. Şiirler gösterişli değil; dili sade, hatta yer yer günlük konuşmaya yakın. Ama bu sadeliğin içinde derin bir düşünce var.
Kitabı okurken büyük imgelerden çok küçük anlara takıldım. Şair, hayatın içinden basit gibi görünen durumları alıp sakin bir dille anlatıyor. Duyguyu bağırarak vermiyor; daha çok sessiz bir şekilde hissettiriyor. Bu yüzden bazı şiirler ilk okumada çok çarpmayabilir ama durup düşününce etkisi artıyor.
Toplamda kısa bir kitap olduğu için çabuk bitiyor. Ama hızlı okunup geçilecek bir kitap değil. Sindirerek okumak daha anlamlı. Ben okurken yer yer kendimden parçalar buldum; özellikle zamanın geçişi ve insanın içindeki dağınıklık hissi iyi verilmiş.