2026 13. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 22:31
Kitap boyunca ben ne okuyorum diyip durdum sevdim mi sevmedim mi onu bile pek bilmiyorum ama arkadaşlarım sevdiklerine göre sanırım ben yanlış zamanda okudum en azından kendime öyle diye bilirim • Sizlere minicik kitabın konusundan bahsetmek istiyorum; kitabımızın ana karakteri Julien Sorel Fransa’nın küçük bir kasabada kerestecilik yapan bir babanın oğlu. Annesi yoktur ve kardeşleri tarafından özellikle de babası olmak üzere sevilmeyen biridir. Döneminin zamanında sınıf atlamanın iki yolu vardır. Ya asker olması gerekiyor yada saygın bir din adamı. Julien yükselme hırsı dolu biri olduğu için ve orduda başarı sağlayamayacağını düşündüğü için dine yöneliyor. Oldukça zeki ve çalışkan biri olan Julien ilk önce latince öğrenir daha sonra din dersleri alır ve çeşitli kitaplar okuyarak kendini geliştirmeye çalışır. Kitap boyunca Julien’in kendi içinde yaşadığı çatışmaları ve sınıf atlama mücadelesini okuyoruz..
Kırmızı ve SiyahStendhal · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202212,7bin okunma