2026 22. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 23:15
merhabalar Edgar'ın korkulu müritleri, uzun zamandır çevrilmesini beklediğim kitaba sonunda kavuştum. #rileysager dan #geceninbiryarısı yazarın orjinal halinde de kitaplarını okudum ve gerçekten gerek sürükleyiciliği gerek seçtiği konular hep çok iyi oluyor. kitap tam bir kış kitabı ve kapağa bayıldım bu arada. biliyorsunuz evli kitaplara zaafım var. bu arada hakkında mümkünse hiçbir şey bilmeden okunması gereken türden bir kitap. Konusu basitçe anlatılabilir ama bu romanın asıl gücü, sayfa sayfa kurduğu belirsizlik ve okuru karanlıkta bırakması. psikolojik gerilim teması duygusal derin ve beklenmedik bir yere taşınmış. 1994’te On yaşındaki Ethan ve en yakın arkadaşı Billy, Ethan’ın arka bahçesinde kamp yaparken gecenin bir yarısı çadırlarının kesilmesiyle her şey bir anda kabusa dönüşüyor. Billy ortadan kayboluyor ve bir daha asla bulunamıyor. Bu olay, Ethan’ın hayatı boyunca peşini bırakmayan bir travmaya dönüşüyor. Aradan 30 yıl geçtikten sonra Ethan çocukluğunun geçtiği kasabaya geri dönüyor. Ancak eve döndüğü anda tuhaf ve rahatsız edici olaylar baş göstermeye başlıyor. Görüler, açıklanamayan sesler ve giderek artan bir huzursuzluk hissi… Ethan hem kendi akıl sağlığını hem de yıllardır bastırdığı anılarını sorgulamaya başlıyor. onunla birlikte siz de kendinizi sorguluyorsunuz. Tüm bunlar travmanın bir yansıması mı, yoksa gerçekten daha karanlık bir şey mi var? Roman, çift zaman çizgisi ve birden fazla POV ile ilerliyor. Sager, geçmişle bugünü ustalıkla birbirine dolarken atmosfer giderek ağırlaşıyor. Paranormal mevzular ince ve yerinde. korkutmuyor ama gerilimi inanılmaz besliyor. Yer yer 6.his hissi veren bir tekinsizlik duygusu var ve sürekli tetikte kalıyorsunuz. karakterler de çok güçlü. kusurlu ve gerçekçi yaratılmışlar. çocukların düşünce yapıları ve davranışları son derece inandırıcı. Kayıp, suçluluk, çocukluk travmaları ve geçmişin etkileri üzerine düşündüren, sürükleyici bir kitaptı. sonu ise oldukça tatmin edici bitiyor. hem biraz korkayım hem de duygusal bişi olsun , atmosfer de iyi yaratılsın diyenlere öneririm. tetikleyici noktalar: ölüm, çocuk kaybı/kaybolması, kaçırılma, şiddet, alkolizm, psikolojik travma, intihar ve düşüncesi #middleofthenight
Gecenin Bir YarısıRiley Sager · Yabancı Yayınevi · 202650 okunma