···Okunma: 25 Şubat 2026 10:22 ꧁꧅๖ Ⓓⓤⓡⓤⓜⓐⓥⓘⓘ
Ⓕ ıⓡⓣ ıⓝⓐ Ⓩⓐⓜⓐⓝ ı ꧅꧂
Selamm,bugün sizlere severek okuduğum @durumavii den #fırtınazamanı serisi ilk kitabı paylaşımı ile geldim. Kitabımız tam bir romcom üstelik Karadeniz temalı. Ben kurguyu dijital platform üzerinde başladığı andan itibaren takip ettim ve şimdi kitap hali ile hepimize ulaştı. Şöyle keyifli bol kahkahalı bir kitap olsa diyorsanız doğru kitaptasınız.
Şehriye Melek Sancaktar ve Tahir Bora Tunalı ile tanışmaya hazır mısınız?
Melek Sancaktar lüks ve ihtişamlı bir yaşam içinde büyümüş bir genç kız. Bakın hemen uyarayım kimse "aa çok şımarık"demesin! O tam bir kokoş! Bunu aklınıza net yazın.
Neyse, Melek okumuş ve öğretmenlik mesleğini eline almıştır, lakin atanamamıştır. Özel okulları da hiçbir zaman kafasına göre bir yer bulamadığı için tercih etmez, babasıyla girdiği bir meydan okuma sonucunda gönüllü öğretmenlik yapmaya ikna olur ve bu yolculuk Karadeniz'in bir daha köyüne olur.
Ailesinde 2 gün bile dayanamayacağı üzerine iddialara girilen Melek, sonunda görev yapacağı köye gelir yerine bakacağı öğretmen Sıla'nın yanına yerleşir. Bu arada Sıla'yı da çok sevdim. Daha köye gelir gelmez bavulunu kaybeden Melek'in maceraları başlar. Ama hayatın ona asıl sürprizi okula yapılan bir baskınla ortaya çıkar.Teröristlerin gelip gözdağı vermeye çalıştığı sınıfta Melek öğrencilerini korumak için elinden geleni yapar. Durumu haber alan en yakın birlik, ki; bu Yıkım Timi olay yerine intikal ettiğinde asıl sürpriz yaşanır..
Tahir Bora Tunalı, yıllar önce çocukluk arkadaşı can dostu Arslan'ın kız kardeşine vurulmuştur. Ama bu sevgi öyle içten öyle derindir ki açılmaya karar verdiğinde, o zaman ki Melek tarafından çok kırıcı bir şekilde reddedilir. Tahir bu aşkı kalbine ve yılların ardına gömer. Şimdi yıllar sonra Karadeniz'in bir dağ köyünde (üstelik Tahir'in kendi Köyü) yaşam şartlarına tezat bu ortamda bir baskının içinde karşı karşıya gelirler.
Melek ilk anda anlamasa da Tahir'i tanıması uzun sürmez fakat bununla beraber geçmişi de hatırlar. Nerede o silik, sessiz sedasız Tahir, nerede karşısındaki ortalığı kasıp kavuran 'Fırtına' lakaplı Yıkım Timi nin komutanı Yüzbaşı Tahir!
Melek şoklarda!
Melek önce onu tanımamasının ardına sığınır. Ama bu çok uzun sürmez Tahir'in soğuk ve sert tavırları onu tanımadığını hissettirse de aslında durum farklıdır. Tahir ilk gördüğü andan itibaren Melek'i tanımıştır.Tahir her ne kadar sert ve soğuk görünse de ve çokça göstermese de hala hassas bir kalbe sahiptir, özellikle Melek'e karşı. Bunu Melek'e hissettirmemeye çalışıyor.
Melek'se yıllar sonra karşılaştığı Tahir'e aslında bir özür borçludur. Üstelik Tahir'e karşı sergilediği o zamanki tutumu aynı Tahir gibi asker olan Arslan abisi ile arasını da açmıştır.
Melek'in öğrencileri ve köy halkı ile tanışmaları gerçekten çok keyifliydi. Yıkım timi de birbirinden renkli karakterleri ile ilk kitaptan göz doldurdu. Melek ve Tahir'in gelgitlerini ve çatışmalarını hem keyifli hem de bol kahkahhalı devam ederken, Sıla ve Serhan ise Melek sayesinde yıllar sonra birbirine açıldı. Şerif Ali ve Nurcan yenge den bahsetmeden olmaz! Kitabın neşesi ve Melek'le beraber tüm olayların merkezi, yok böyle bir ekip!
Serinin ilk kitabı olması itibariyle hem karakterleri hem geçmişi hem de günümüzü okuduk. Ve 2. kitaba geçmeden geçmişten günümüze Melek'in reddettiği Tahir'in Arslan'ın bu zamana başına gelenleri öğreniyoruz. İşin aslı macera bundan sonra başlıyor! Çok keyif aldım bu seriyi sakın kaçırmayın!!