Herkese Merhaba
Bugün sizlere Louis-Pier Sicard kaleminden Rapunzel kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 221 sayfalık bir kitap
•Hepimiz Rapunzel’i o masum, uzun sarı saçlı, kuleden kurtarılmayı bekleyen kız olarak tanıdık ama L.F. Sicard’ın bu dünyasında masallar tam bir kabusa dönüşüyor. Çocukluk anılarınızı alıp bir akıl hastanesinin enkazına ve karanlık bir maden ocağına gömüyor. Bu kuleden kurtuluş o kadar kolay olmayabilir. Safi psikolojik gerilim, dehşet ve vahşet.
•Bu kitap öyle herkesin harcı değil; başında çok net bir +18 uyarısı var. İçerisinde cinayetten uyuşturucu kullanımına, cinsel istismardan hayvan katline kadar çok ağır ve tetikleyici unsurlar barındırıyor. •Eğer mideniz sağlamsa ve insan ruhunun karanlık dehlizlerine inmeye hazırsanız, buyurun üç perdelik bu kabusa…
•Kitap, kurgusunu üç perde üzerine inşa ederek gerilimi adım adım tırmandırıyor. Joliette ormanlarında kaybolan 11 kızın gizemiyle başlayan hikaye, bizi yıllar önce kundaklanan ve çocukların çığlıklarının hala duyulduğu söylenen o uğursuz yetimhaneye kadar götürüyor.
Jacinthe: Bizim Rapunzel’imiz. Ama burada saçlarının her taranışı onun için bir şefkat değil, geçmişinden bir parçayı söküp atan bir katilin saldırısı gibi.
Cadı: Bildiğiniz buruşuk yaşlı kadınları unutun. Süt beyazı gözleri, solucanımsı parmakları ve taşların üzerindeki o sinsi çıplak ayak sesleriyle gerçek bir canavar.
Avcı Rob: İşte en can alıcı nokta burası! Rob öyle beyaz atlı prens falan değil. Kafası güzel olduğunda sürüngen beyni ısınan, dürtülerine yenik düşen çok karanlık bir tip. Kitabın sorduğu o meşhur soru kafamda yankılanıp duruyor: "Kim canavar, kim kurban?"
•Yazarın dili son derece çiğ, doğrudan ve rahatsız edici. Psikolojik Korku, Karanlık Fantezi, Gizem tropeleri ile masalı günümüze öyle bir uyarlamış ki, okurken "Bu kadarı da olmaz" diyorsunuz ama sayfayı da çevirmeden duramıyorsunuz.
Siz masalların bu kadar karanlık bir yöne çekilmesini seviyor musunuz yoksa Çocukluk anılarımı bozmayın diyenlerden misiniz?
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ