·200 syf.····Okunma: 25 Şubat 2026 19:07 Aynı evin içinde yaşayıp birbirimizin hikâyesini ne kadar biliyoruz?
Söyleme Bilmesinler, tek bir ailenin farklı üyelerinin iç seslerinden oluşan parçalı ama derin bir anlatı. Her bölümde başka biri konuşuyor; anne, baba, kardeş, evlat… Herkes kendi tarafından haklı, kendi yalnızlığıyla meşgul ve en çok da söyleyemedikleriyle yaşıyor.
Bu kitap şunu hissettiriyor: Aile dediğimiz şey, birbirini sevdiği halde birbirinin iç dünyasına çoğu zaman yabancı kalan insanların ortak hayatı.
Okurken anlıyorsun ki herkesin içinde, kimse bilmesin diye sakladığı bir şeyler var.
Ve bazen aynı evde yaşamak, birbirini gerçekten tanımak anlamına gelmiyor.
Sessiz, sade ama insanın içine dokunan bir kitap. Sonunda gerçekten ağladım. Hikaye boyunca çok keyif aldım okuduğum şeyden. Çok beğendim ve su gibi akıp gidiverdi. Yazarın okuduğum ilk yetişkin kitabıydı ve artık Şermin Yaşar kesinlikle benim için bir çocuk kitabı yazarı olmaktan çıktı bu muhteşem eseri ile. Diğer eserlerini okumak için sabırsızlanıyorum. Bu kitap öyle başarılı yazılmış ve gerçek ki, hakikaten hayatta bunlar yaşanıyor diyorsun. Her zaman ülkemizin gerçeklerini yansıtan kitaplara daha sıcak yaklaşmışımdır. Çok beğendim kesinlikle okunmalı...