2026 18. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 23:27
Bu kitap beni ilk sayfadan itibaren yavaşça içine çeken, bitirdiğimde ise kalbimde sıcacık bir iz bırakan nadir hikâyelerden biri oldu. Uzun zamandır hiçbir kitap bana bu kadar huzurlu ve yumuşak bir duygu vermemişti. Öyle bir atmosferi var ki en hüzünlü anlarda bile içinizde ince bir sıcaklık kalıyor. İnsanlardan uzak bir hayat süren, dünyaca ünlü bir çocuk kitapları yazarı gizemli bir şekilde yazmayı bırakır. Yıllar sonra ise ansızın yeni bir kitapla ve son derece şaşırtıcı bir yarışmayla ortaya çıkar. Ödül öylesine büyüktür ki kazanan kişinin hayatını tamamen değiştirecektir. Lucy Hart, anne baba sevgisinden mahrum büyümenin ne demek olduğunu çok iyi bilen biridir. Çocukluğunda teselliyi Jack Masterson’ın Saat Adası serisinde bulmuş, o hikâyelere tutunarak büyümüştür. Şimdi 26 yaşında bir yardımcı öğretmen olan Lucy’nin en büyük hayali, ebeveynlerini trajik bir şekilde kaybeden küçük Christopher’ı evlat edinmektir. Ancak maddi imkânsızlıklar bu hayali neredeyse ulaşılmaz kılar. Tam umutlarını kaybetmek üzereyken açıklanan bu yarışma Lucy için bir dönüm noktası olur. Yazarın Saat Adası’ndaki evinde düzenlenecek yarışmaya seçilen dört kişiden biri de Lucy’dir. Bu yarışma yalnızca bir ödül değil, Lucy ve Christopher için yepyeni bir hayatın kapısıdır. Fakat kazanmak hiç de kolay olmayacaktır. Lucy, acımasız kitap koleksiyoncuları ve kurnaz rakiplerle mücadele etmek zorunda kalır. Bir de kalbini beklenmedik şekilde zorlayan, son derece etkileyici ressam Hugo vardır. Çünkü bu yarışma Lucy ve Christopher için sadece bir ödül değil, birlikte kurabilecekleri bir geleceğin umududur. Bu kitap, umutla örülmüş sıcacık bir hikâye. Okudukça insanın içini yumuşatan, bittiğinde ise geride güzel bir his bırakan türden. Bazı kitaplar vardır; kapağını kapattığınızda bile içinizde yaşamaya devam eder. İşte bu da tam olarak öyle bir kitap.
Bir Dilek OyunuMeg Shaffer · Artemis Yayınları · 2023378 okunma