Eğreti kitap
2026 10. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 09:04
Hz. Peygamberimiz bir hadisinde buyurmuşlardır ki: Hiçbiriniz eşiyle hayvanlar gibi -sevişmeksizin- cinsî münâsebette bulunmasın. Arada bir elçi bulunsun. Soruldu: - 'Ya Resûlallah! Sözünü ettiğiniz elçi nedir?' - Aşk fısıltıları ve öpüşmedir. Şeyh Nefzavi'de Bahname'de aynı şeyi öneriyor; öpüşün, birbirinize güzel sözler söyleyin, temiz olun, birbirinize dokunun. Kadını memnun eden erkek kendini de memnun eder ve kadına dokunmak önemlidir, eğer nasıl dokunacağınızı bilirseniz cenneti yaşarsınız. Kitapta 21 bölüm var, bazıları kısa bazıları uzun anlatımlı. Bazı konuları öykü ile desteklemiş, biraz abartılı bu öyküler ama bu kitap Nefzavi'nın ölümden kurtuluş kitabı. Rivayete göre Tunus Beyi tarafından ölüme mahkum edilen Şeyh Nefvazi'ye bir şans tanınmış ve eğer halkı uyuşukluktan kurtaracak bir eser yazarsa onun affedileceğini söylemiş. Canını kurtarmak için oturup bu kitabı ka­leme almış. Salt bilgiyle donatsaydı kitabı muhtemelen halka eğlenceli gelmeyecekti ama o abartılı öyküler ekleyerek okuması kolay bir kitap hazırladı. Kitapta cinselliği anlatmasının yanı sıra doğal tedavi yöntemleri de anlatılmış. Kötü vajinal kokunun giderilmesinden iktidarsızlığa, cinsel isteksizlikten uzuv büyütmeye, kısırlıktan çocuk düşürmeye kadar birçok konu hakkında kısa kısa bilgiler var. Kitabın 162. sayfasında 191. sayfasında kadar olan bölümde cinsel birleşme pozisyonlarının renkli resimleri mevcut. Bu resimlere gelmeden önce pozisyonların detaylı anlatıldığı bir bölüm var. Bu bölümde hangi vücut tipinin hangi vücut tipiyle rahat birleşim sağlayacağı hakkında da bilgiler verilmiş. Bu kitap bana göre aşk kitabı, yazarın ("kadınların şeytanlıklarını" anlattığı bölüm hariç gerçi bu kısmı da eğlence olsun diye yazmış olabilir) kadın erkek ilişkilerine bu kadar cesurca yaklaşması, doğru bilgilerle abartıya kaçmadan ve çok süslemeden anlatması, cinsel cazibesi yük­sek erkek ve kadın tiplerini de oldukça detaylı bir şekilde incelemesi çok yerinde. Okumak isteyene PDF var, ramazan ayında okuyorum diye eleştirildim bugün, ama bu kitap okuduğumuz herhangi bir sağlık kitabı gibi benim için. Allah'ın bize verdiği bu bedeni ve bu bedenin ulaşabileceği zevkleri öğrenmem kadar doğal bir şey olamaz. Cinsellik ayıp değildir, Allah'ın bize verdiği bir nimettir. Kitabı okurken aklıma sürekli Eğreti Gelin filmi geldi. Eğreti gelin, özellikle Denizli yöresinde zengin ailelerin, ergenlik çağına giren oğullarını evliliğe hazırlamak amacıyla geçici süreyle tuttukları tecrübeli kadınlara verilen addır. Buna istinaden ben de başlığı bu şekilde yaptım (hani merak eden olursa diye, yoksa kitap eğreti değil:)))
BahnameŞeyh Muhammed el-Nefzavi · Chiviyazıları Yayınları · 2002185 okunma
1.478 Gösterim
Emeğine sağlık canım kadın cesurca okudun kutluyorum🥰📚😁👏
Pluviofil
dağlar ahaha bizim olsun ben de çıkarırım 🤪
Pluviofil
Kitapta paylaşabilecek birçok alıntı var lakin toplumumuzun bir kadın tarafından bu alıntıların paylaşılmasına şiddetle karşı olacağını düşündüğüm için paylaşmadım.
Yerinde bir başlık olmuş. Her ne kadar cinsel yönden insanları aydınlatsa da göz önünde bulundurulmamalı! Tıpkı dediğin gibi zengin aile oğullarını evliliğe hazırlayan kadınların eğreti olduğu gibi bu kitapta o ismi hak etmiş görünüyor. Toplumun gerçeği bu. Fakat el altından her türlü istismar, taciz ve insanlık dışı uygulamalar serbest!
Pluviofil
Herkesin bilmesi gereken şeylerin bu kadar ötelenmesi garip.