Hüseyin Nihal Atsız'ın Osmanlı devleti'nin Timur ile yapılan Ankara savaşı sonrası girdiği fetret devrini ve bu devirdeki şehzadeler kavgasını eksen alarak anlattığı tarihi roman. Lisede hocamız anlatmıştı bu romanı ve kpss'de dahil Timur 1402 ne sorusu çıksa tık tık tık çözmüştüm. Ve meşhur söz hiç aklimdan gitmez dünya senin gibi bir kör ve benim gibi bir topala kalmış demişti Timur, Yıldırım Beyazıd'a. Bazen düşünürdüm filler olmasaydı kazanır mıydık savaşı içimde hep bir merak olacak. Bkm kitap puanlarımda indirime denk gelip aldım neden daha önce okumadıysam.
Roman Yıldırım Beyazıt'ın oğullarından İsa çelebi'nin gebe olan hatununu ve doğacak şehzadesini korumak için bir sipahisine(Çakır) emanet etmesiyle başlar.
bu şehzade(Murat) kimliğinden habersiz yetişir. Şehzade ama haberi yok garibim. Sipahi olmak için yırtınıyor ve sipahi oluyor. Deli kurt lakabını alıyor.
Romanda mitolojik unsurlarda bulunur. Gözünden yeşil çıkan , peçeli gezen, büyüleyici güzel Gökçen karakteri bunun örneğidir.
Akıcı, dramatik, duygu dolu bir romandır. Okumanızı tavsiye ederim. Sonu başka bitsin isterdim. Herkesi kaybedince alıp başını gitmesi beni hüzne gark eyledi.