2026 4. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 13:35
Yazarın kalemiyle Posta Kutusundaki Mızıka eseriyle tanıştım. Gerçekten samimi, akıcı bir kitaptı. Ay Tiradı kitabını okurken biraz yoruldum. Zihnimi yordu, kalbimi acıttı cümleler… “İnsan, kendi sesini duyabilir mi? Bundan emin değilim çünkü nerede olduğumu bilmiyorum şu anda” diye başlıyor kitabımız. Sayfalar ilerledikçe ben de kendi yerimi yitirmiş gibi hissettim. Zaman zaman satırların arasında kayboldum; hayatın içindeki konumumu aradım durdum. Kendi iç sesimi gerçekten duyabiliyor muyum, yoksa kalabalıkların gürültüsünde onu hep bastırıyor muyum, diye sordum kendime. A. Ali Ural Ay Tiradı derinlikli bir eser. Yazar, tek bir konuya bağlı kalmadan ilerlemiş; yazarlardan, kitaplardan ve ilim-bilim dünyasından aldığı kesitlerle anlatımını zenginleştirmiş. Çok katmanlı yapısıyla okuru düşündüren, zihinsel yolculuğa çıkaran bir kitap. Ay Tiradı, anlaşılması biraz zor, okuru çokça yoran aynı zamanda düşündüren bir kitap. Konular arasında geçişlerin hızlı olması bazı yerlerde anlam karmaşasına yol açabiliyor. Her okurun aynı ölçüde seveceğini söylemek zor; kişisel okuma zevkine göre değişebilecek bir eser. Ali Ural’ın kalemini sevenler için bu eser naçizane tavsiyemdir; okuyunuz.
Ay TiradıA. Ali Ural · Şule Yayınları · 20211,458 okunma