PERİ LİDERİ
ᴇᴍʙᴇʀᴍᴇʀᴇ ꜱᴏʏʟᴜʟᴀʀı
Lucıa ASHTA
“𝘽𝙞𝙧 𝙨𝙖𝙫𝙖şçı 𝙖𝙨𝙡𝙖 𝙖𝙘ı𝙨ı𝙣ı 𝙜ö𝙨𝙩𝙚𝙧𝙢𝙚𝙯, 𝙕𝙖𝙠𝙤‘𝙣𝙪𝙣 𝙗𝙖𝙣𝙖 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙞ğ𝙞 𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙗𝙪𝙮𝙙𝙪 𝙫𝙚 𝙙𝙚𝙧𝙨𝙞𝙢𝙞 𝙞𝙮𝙞 öğ𝙧𝙚𝙣𝙢𝙞ş𝙩𝙞𝙢. 𝘼𝙘ı 𝙯𝙖𝙮ı𝙛𝙡ı𝙠𝙩ı𝙧. 𝘿üş𝙢𝙖𝙣ı𝙣 𝙞ç𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙙𝙚𝙛 𝙮𝙖𝙧𝙖𝙩ı𝙧.”
Embermere Soyluları serimiz ikinci kitabımız olan Peri Lideri ile hız kesmeden devam ederken bizler de okur olarak heyecanla ve merakla maceranın içinde buluyoruz kendimizi.
Bu arada yorumuma geçmeden sizler için hatırlatma olması açısından sayfamda ilk kitabımızın yorumunu okuyabilirsiniz sayfa dostlarım.
Serimizin ikinci kitabı benim için ilk kitaba göre çok daha yoğun ve duygusaldı diyebilirim. Elowyn artık kim olduğunu biliyor ve bu durumun getirdiği sorumluluklarla hareket etmeye başlamıştır.
Peri Lideri’nde onu sadece hayatta kalmaya çalışan biri olarak değil, gerçekten değişmeye ve güçlenmeye başlayan biri olarak görüyoruz. Bu dönüşümü adım adım okumak hoşuma gitti kesinlikle çünkü her şey bir anda olmuyor; acıyla, kayıpla ve öfkeyle şekilleniyor maalesef.
Peri Yarışlarımız da yine oldukça heyecanlıydı. Bu kez riskin daha büyük, baskının daha ağır olduğunu Elowyn gibi bizlerde hissediyoruz. Okurken sürekli bir gerilim hissetsende aynı zamanda Elowyn’in kararlılığı da dikkat çekiciydi çünkü ne kadar korksa ve tereddüt etsede yine de geri çekilmedi.
Bu yönüyle Elowyn’i daha da çok sevdim.
Rush tarafı ise çok apayrıydı benim için. Elowyn ile Rush’ın aralarındaki bağ hâlâ çok güçlü olsa da şartlar ve verilen kararlar ciddi mesafelerinin (bazı durumlarda olamasa da )olduğunu gösteriyordu maalesef. Özellikle sonlara doğru yaşananlar içimi acıtır gibi oldu. Bazen kızdım bazen de anlamaya çalıştım onları…
O karmaşık duygu hali bence kitabın en etkileyici taraflarından biriydi benim için.
Veee tabii çok sevgili kraliçemizin baskısının giderek artması ve Rush’ı kendi tarafına çekmesi çok can sıkıcıydı. Rush’ın Elowyn’e ihaneti ise asla kabul edemeyeceğimiz bir durum oldu ama serimizin üçüncü kitabını heyecanla beklemem için de bir sebep oldu diyebilirim. Veee tabii devam kitabımızda daha nelerle karşılacağız çok merak ediyorum.
Son olarak belirtmek isterim kitabımız baskısı, kapak tasarımı, yan boyaması, punto büyüklüğü ve ciltli oluşuyla şahane kesinlikle. Fantastik türünü de seviyorsanız keyifli bir hikâye bekliyor sizleri sayfa dostlarım, TAVSİYEMdir.
Syf: 328 Lucia AshtaPeri Lideri
Peri LideriLucia Ashta · Sonsuz Kitap · 202625 okunma