Akıl Hastalığını AnlamakMary Applebey
Yaşadığımız toplum ve aile içinde akıl hastalığı belirtileri gösteren, buna yakınlığı olan bireyleri bazen farkında olmadan gözden kaçırabiliriz. Bu belirtilerin çoğunlukla anlaşıldığı durumlar; hastaların davranışları, ruh hali, kişilik yapılarında vb. anormal değişikliklerin gözlemlenmesiyle anlaşılabilir.
Akıl hastalıkları bireyde sinsice gelişip, aniden ortaya çıkabilir. Birey hiçbir belirti vermeden, normal hayatını sürdürebilir. Ancak iç dünyası sanıldığının aksine göründüğü gibi olmayabilir. Depresyon, İntihar, Psikoz gibi ruhsal çöküntü halleri bazen bireyin aile yakınları tarafından anlaşılamayabilirler. Eğer bu belirtilerin yakınlarınızda olduğunu düşünüyorsanız, ciddiye almanız ve ona yardımcı olmanız gerekebilir.
İşte bu kitapta; akıl hastalığının ne demek olduğunu ve nasıl tedavi edileceğini anlatmak, birisi hastalanınca akıl hastanesine yatmanın ne olduğunu, ikinci bir krızi önlemek için neler yapılması gerektiğini, nereden ya da kimden yardım isteneceğini ve günümüzde akıl hastalıkları konusunda ne ölçüde bilgi sahibi olmamız gerektiğini saptamamıza, bilinçlenmemize yarayacak çok önemli bilgiler vermektedir.