2026 3. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 01:30
Fugui’nin hayatı gerçekten içimi acıttı. Onun yaşadıkları insanın yüreğine dokunuyor. Kitabın dili oldukça akıcı ve olay örgüsü sade ama etkileyici bir şekilde ilerliyor. Yazar, hayatın içinden bir hikâyeyi anlatırken “değer bilmenin” önemini acı bir gerçeklikle gözler önüne seriyor. Roman, hayatta her şeyin bir anda değişebileceğini ve insanın başına gelebilecek en ağır sınavların bile mümkün olduğunu gösteriyor. Fugui’nin “yaşamak” kavramını bu kadar içselleştirmesi, her şeye rağmen hayata tutunması hem güç verici hem de derinden sarsıcı. En çok da herkese güç verirken sonunda yine yalnız kalması beni çok üzdü. Yazar, bir insanın başına gelebilecek en korkunç olayları art arda sıralayarak adeta dayanma gücünün sınırlarını sorgulatıyor. İnsan, bu kadar acıya nasıl dayanılır diye düşünmeden edemiyor. Kitap güzel ve anlamlı; hayata dair önemli dersler barındırıyor. Ancak benim için “wow” etkisi yaratan bir eser olmadı. Yine de son zamanlarda okuduğum birçok kitap gibi, günlük hayata güçlü göndermeler yapan ve insanı düşünmeye iten bir roman.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,4bin okunma