2026 10. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2026 20:40
Herşeyin bir sonu olduğu gibi bu uzun eserinde sonuna geldik . Sanırım bin sayfa olunca ister istemez insan alışıyor ve bitince büyük bir boşluk oluşturuyor. Devamı varmış ya da olacakmış gibi hissettiriyor... Gelelim kitabın içeriğine; Tolstoy gerçekten çok başka bir yazar. Üslubu, edebi yönü, bilgisi, inancı betimlemesi felan çok güzeldi. Anlatılmaz okunur gerçekten.. Bir tık hayal kırıklığı yaşamış olabilirim oda sanırım benim kaos sevmemden kaynaklaniyor. Demek istediğim şey, evet farklı bir toplum,farklı bir inanç ve farklı düşünme tarzı olabilir ama 200 yıl önceden bahsediyoruz ve ihanet bence nerde olursa olsun büyük bir tepkiyi hakkediyor. Detay vermek istemiyorum ama Anna'nın kocasının çokta bir tepki göstermemesi yada diğer insanların neredeyse bunu normal karşılaması biraz canımı sıktı.. Ayrıca Anna sırf aşk için oğlunu terketti ve uzun bir süre görüşmedi. Sonra sevgilisinden olan kızını hiç sevemedi.. Sonra kendisi için herşeyi terkeden adamdan şüphe duydu.. Her zaman daha fazlasını istedi ve kendi sonunu getirerek birçok insanın mutsuzluk sebebi oldu. Çok acı ne yazık ki.. Diğer taraftan Levin'i çok iyi tanıdık. İç dünyasını, inançsızlıktan inanca geçisi çok iyi anlatılmıştı. Bir ara dedim ki kitabın ismi bence Levin olmalıydı . Diyecek çok söz var ama bu kadar yeterli.
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,6bin okunma