·104 syf.····Okunma: 24 Şubat 2026 00:00 Merhaba, daha önce Bahtiyar Gül hocamızın “Fötr Şapkalı Mezar” kitabını okumuş ve çok sevmiştim. Önceki kitap yorumumda da bahsetmiştim; Bahtiyar Gül hocamız, benim köyümde okuduğum okulda bir dönem görev yapmış. Kendisinin köyümüzde öğretmenlik yaptığını biliyordum ama burada tesadüfen karşılaşınca ayrıca çok mutlu oldum. Aynı zamanda bir öykü kitabı olduğunu da bu vesileyle öğrendim. Yukarıda bahsettiğim bu öykü kitabını alıp okumuştum ve içerisinde gerçekten çok güzel öyküler vardı.
Yeni çıkan “Çok Tuhaftı Ağlayamadım” isimli öykü kitabında da kısa ama etkileyici öyküler yer alıyor. Bu öykülerin her biri sade ama güçlü bir dille yazılmış. Daha çok çocukların yaşamlarına dair öyküler bulunuyor. İçlerinden en çok sevdiğim öykü “Bizim Evde Herkesten Önce Balıklar Uyanır ” oldu; gerçekten çok etkileyiciydi. Ayrıca beni en çok heyecanlandıran ve meraklandıran kısım, Bahtiyar Gül hocamızın ilk görev yeri olan bizim köyde öğretmenlik yaptığı anılarını anlattığı bölüm oldu. Doğduğum ve okuduğum okuldan izlerin bu kitapta yer alması beni ayrıca çok mutlu etti; bu da benim için güzel bir sürprizdi.
Ben öykü okumayı çok seviyorum; kısa ama etkileyici olmaları, hayatın içinden anıları bize samimi bir şekilde aktarmaları beni etkiliyor. Eğer siz de benim gibi öykü okumayı seviyorsanız, bu kitabı ve yazarın diğer öykü kitabını gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.