Oku! Yaratan Evrenin Adıyla Oku!
2026 15. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 11:33
Kur'an-ı yazanların çok erdemli ve akıllı kişiler olduğuna inanıyorum. İnsanları yönlendirmeyi ve maniple etmeyi iyi biliyorlar. Fakat ne kadar "Oku" diye gaz verselerde hayatı sorgulamayan toplumların okumadiklarini açıkça görüyoruz. Refik Halid, Cumhuriyet kurulurken 150likler ile sürgün ediliyor. Liberal ve Osmanlıcılık destekliyor. Sürgün olarak Lübnan ve Suriyede yaşıyor. Bu kitabı oradaki anılarından yaşadıklarınla kurguluyor. 1920lerdeki dünyayı anlatıyor. Okumaysaydim o zaman kokain kullananlari, gece hayatınızın nasıl fütursuz olduğunu, bazı kesimlerin nasıl.cok zengin yaşadığını, o dönem de şaşkınlıkla sapkinliklarin olduğunu ogrenemeyecektim . Suriye gitmiş birisi olarak o dönem Suriyenin nasıl daha açık ve gelişmiş bit toplum olduğunu anlayamayacaktim. Okuyun
Alıntı
SürgünRefik Halid Karay · İnkılap Kitabevi · 2018675 okunma
Refik Halidin liberal ve Osmanlıcı olduğunu bilmiyordum. Kaydettim kitabı teşekkürler
Ozan Kemal Çullu
Tabii ki. Damat Ferit Paşanın partisine üyeydi . Hürriyet ve İtiraf Firkası. Kemalin can düşmanı parti. Kemal bir ittihatciydi ama gizliyordu.