2026 19. kitabı
Merhabalar… Petronella ile ilk tanıştığımızda onun masalsı dünyasına hayran kalmıştık. Şimdi ise ikinci kitabıyla o sıcacık dünyaya yeniden konuk olduk. Serinin bu kitabında kasabaya Ay Işığı Sirki adında gizemli bir sirk kuruluyor. Ancak bu sirk diğerlerinden oldukça farklı içinde kurt adam, yılan kadın ve vampirler var.Sirk’te akrobatik gösteriler yapan beş çocuk, Pastakreması ikizleriyle aynı okula başlıyor. İlk başta ikizler onların gerçekten vampir olduklarını kanıtlamaya çalışıyorlar Ama zamanla önyargılar yerini meraka, merak da tatlı bir arkadaşlığa bırakıyor. Lea ve Luiz, yeni arkadaşlarının daveti üzerine sirke gidiyorlar. Ancak burada bazı tuhaflıklar olduğunu fark ediyorlar. Çocukların babası, yani sirkin sahibi, sürekli derin bir uyku hâlinde ve gözlerini hiç açamıyor. Sirkin yönetimi ise Sivri Sakal adındaki kötü niyetli birinin elinde.İkizler bu garipliği fark edince hemen Petronella’ya, yani bizim tatlı elma cadımıza haber veriyorlar. Bu sırada Petronella da kasabanın gölünden her gece balık çalındığını öğrenmiş durumda. Elma adamlarla birlikte bunun arkasındaki kişiyi bulmaya çalışırken bir yandan da sirkte olup bitenleri dikkatle gözlemliyor. Özellikle Sivri Sakal’ın tavırları onun da şüphelerini artırıyor. Sivri Sakal’ın planı ne? Sirkteki karanlık perde aralanacak mı? Ve Petronella bu gizemi zamanında çözebilecek mi? İşte tüm bu soruların cevabı Petronella’nın büyülü dünyasında saklı Petronella ve Pastakreması ikizleriyle birlikte bu kez sadece bir gizemin peşine düşmüyoruz aynı zamanda yardımlaşmanın ve birlikte hareket etmenin ne kadar güçlü olduğunu da görüyoruz. Gizemli karakterler, küçük büyüler ve tatlı aksiliklerle dolu keyifli bir macera var karşımızda.İlk kitaba göre kıyaslayacak olursam ise bu kitabın temposu daha yüksekti. Olayların sirk etrafında ilerlemesi hikâyeyi daha hareketli bir hâle getirmiş. Özellikle macera seven çocukların bu kitabı keyifle okuyacağını düşünüyorum. Merak duygusu kitabın son sayfasına kadar devam ettiğinden çocukların zaten elinden birakacagini düşünmüyorum. Biz kızımla çok sevdik siz değerli kitapsever dostlarımıza da tavsiye ederiz
Elma Cadısı Petronella 2: Uyku BüyüsüSabine Stading · The Kitap Çocuk Yayınları · 202521 okunma