Merhaba, polisiye severlerin kaçırmaması gereken bir kitap ile geldim. Semra ile @herdemkitapyayin çıkan, @gencoy_sumer derlemesi ile #kilitliodalarınesrarı kitabını okuduk. Öncelikle kitap polisiye türünde ve 354 sayfa. Kitapta farklı yazarlardan kısa kısa polisiye hikayeler var. 24 hikayeden oluşan bu kitap polisiye türünün de içerisinde ayrıldığını anlatıyor. Düzenleyen yazarın önsözde bahsettiği polisiyenin içinde ayrıldığını ben açıkçası bilmiyordum. Bu kitap bize isminden anlaşıldığı gibi kilitli odada gerçekleşen olayların daha esrarengiz olduğunu ve çözülmesinin zor olduğunu anlatmış. Kitabın içeriğinde ki hikayeler de bu yönde devam ediyor. Benim her bir hikayeyi ayrı ayrı sevdiğim bir kitap oldu. Polisiye yeni yeni okumaya başladığım bir tür olmasına rağmen kitap aktı gitti. Bazı hikayelerin sonlarına şaşırdım. Genel anlamda her bir yazarın hikayesini sevdim. Sürükleyici akıcı bir kitaptı. Polisiye severlerin bayılacağı bir kitap. Her yazarın anlatımından okuma yapmak ayrı bir kitap okuyormuş havasındaydı. Türü sevenlerin şans vermesi gereken kitaplardan biri. Tavsiyemdir.
İçlerinden bir hikayeyi aşağıda azıcık size anlatacağım.
PENCERE
Darendelioğlu yalısında işler yolunda gitmemektedir. Mehpare hanım ve Belkıs, Jülide’nin üç kâğıtçı birine aşık olmasından konuşmaktadır. Başka bir tarafta ise Sacide hanım içeri bir beyefendi alır ve onu Sabri Beyin odasına götürür. Odadan gelen patırtı ve silah sesinden sonra kapıya giderler ama kapı kilitlidir. Kapıyı kırınca Sabri Beyin kan içinde kaldığını görürler. Bunun üzerine komiser gelir. Kapı kilitli, camlar kapalı iken başkasının olduğunu düşünemezler. Kendine bir şey yapmış olması üzerinde dururlar. Fakat herkes eve birinin girdiğini ve onun yaptığına şahittir. Belkıs, komisere yardım eder. Peki Sabri beyi kim öldürdü? Bunun Jülide ve aşık olduğu adam ile ne ilgisi var? Soruların cevapları kitapta. Sevgiyle kalın.