2026 12. kitabı
"Hayatımıza giren her insan bir mesaj, her olay bir dönüm noktası..." Hakan Mengüç’ün "Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir" kitabı ile selamlıyorum sizleri dostlar.. Kitap, bir Sufi yolculuğunu anlatırken aslında bize kendi iç dünyamızın kapılarını aralıyor. Ne yaşarsak yaşayalım, karşılaştığımız her zorluğun ve her insanın bir sebebi olduğunu, hiçbir şeyin boşuna yaşanmadığını çok naif bir dille anlatıyor. Kitabın içince o kadar çok meşale niteliği taşıyan cümleler varki.. Sayfalar dolusu alıntı çıkarılabilir. Beni bu kitapta rahatsız eden tek bir nokta vardı, o da kurgusu.. Kitabın anatomisiyle kurgusunun zıt olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Eğer şu sıralar hayatın hızından yorulduysanız ve ruhunuzu dinlendirecek bir rehber arıyorsanız, bu kitabı mutlaka listenize ekleyin. Unutmayın; yol, yürüyene görünür.. Kitaba notum 8/10 Kader, gayrete aşıktır. Sen yola çık, yol sana görünecektir.. Eğer hayatın alt üst oldu diye üzülüyorsan, nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? Kendi içindeki huzuru bulamayan bir insan, dünyayı gezse de huzuru bulamaz.. Karşına çıkan herkesin sana öğreteceği bir şey vardır. Kimisi sabrı öğretir, kimisi sevgiyi, kimisi ise asla olmaman gereken kişiyi.. Hayatına giren hiç kimse tesadüf değildir. Ya bir imtihandır ya da bir hediyedir.. Ruhlar birbirini tanır, bedenler sadece birer araçtır.. Senin için neyin iyi olduğunu bilemezsin ama senin için neyin iyi olduğunu bilen biri var. O’na güven.. Zorluklar, insanın içindeki gücü keşfetmesi için gönderilmiş birer davetiyedir.. #hiçbirkarşılaşmatesadüfdeğildir #hakanmengüç #kitapalıntıları #kitapönerisi #beyceli #mehmetaçar #kitaplarındünyası #şubatokumalarım #okudumbi̇tti̇
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf DeğildirHakan Mengüç · Destek Yayınları · 20217,4bin okunma