2026 9. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 09:31
Çok sevdiğim bir yazardan bir kitap okudum ama tokat yemiş gibiyim. Her zaman yolculuk esnasında insanları seyredip acaba ne düşünüyor ne derdi vardır,ne gibi hayalleri ,hayat için ne planları vardır diye düşünürdüm ki bu kitabı okurken her insanın görünmeyen bir derdi,bir sırrı ve kendisine söylediği bir yalanı var. İnsanlar evlenip bir evde yaşarken gerçekten karı koca olabiliyorlar mı? Çocuk dünyaya getirince anne baba oluyor mu insan. Aynı anne ve babadan olsa bile bu çocuklar kardeş olabiliyor mu? Kardeş olmak ne demek,anne baba olmak yükümlülükleri nelerdir? Bir günahın bedeli bir çocuğa ödetilir mi? Kitapta Mürüvvet hanım ben anneyim hissederim diyor. Evet katılıyorum anneler hisseder bilir ama nedenini açıklama yapamayabilir. Kitap kalabalık bir ailenin ilk bakışta sıkı örülmüş gibi görünen ilişkilerinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu görüyoruz. Her bir karakter kendisini anlatınca biz sadece buzdağının görünen kısmını görüyormuşuz esas görünmeyen kısımda ne sırlar saklı imiş.Sırlar ortaya çıktıkça buzullar eridi hayattaki boşluklar doldu, kavgalar bitti. İnsan gerçeklerle yüzleşince bazen üstünden bir yük kalkar. Kitapta da Nurten ve Ethem gerçeği öğrenince birbirlerine tutuldular. Nurten Ethem 'e sana anne olurum ben sende bana baba ol demesi hiçbir zaman tam anlamıyla karı koca olmamış iki kişiyi birbirine yaklaştırması güzel bir sondu. Ama en çok Sevgi'yi merak ettim keşke onunla ilgili de bir kaç şey yazsaydı en son. Herşeye rağmen güzel bir kitaptı. İyi okumalar dilerim.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,3bin okunma