Merhabalar bugün kalem ile yeni tanıştığım yazarın İclal adlı kitabı ile geldim. Ben bu kitabı çok sevdim Sizler de okuyup Çok sevin olur mu? Hatta kız çocuklarına daha fazla sarılın çocuklar her zaman gülsün, çocuklar sevildiğini hissetmeli gülümseme yakışır onlara.
Bazı hayatlar vardır sessiz yaşanır ama derin izler bırakır. Bazı duygular vardır söze dökülmez ama insanın içine işler İclal hikayesi tam olarak böyle bir hikayeydi. Rukiye ve asım çifti yıllarca denemiş ama çocukları olmamıştı. Elalem ne der baskısını bir kenara bırakıp Rukiye bir gün doktora gitti doktora gittiğinde doktorun Allah'tan ümit kesilmez cümlesiyle geri köyüne geldi. Gel zaman git zaman Rukiye tarlada çalışırken bir gün eşi gurbetteyken doğum yaptı Doğum hastanede yapıldığı için Asım her zaman şüphelendi çocuğun kendisinden olmadığını düşündü. Doğan kızı İclal'e babalık yapmayı geç yüzüne şefkatle dahi bakmadı. Rukiye'nin sütü olmadığı için arkadaşı Mürüvet bebeğe süt annelik yapmaya başlamıştı. Bir de dayımız Osman var bu hikayede İyi ki var dediğim insanlardan bir tanesi. İclal'in en büyük şansı olabilir. Bir çift çizme alabilmek için kimseyi kırmadan nasıl alacağına düşünebilen bir adam. İclal için kıyafet ayakkabı boştu en büyük eksikliği burukluğu baba sevgisizliğiydi. Babasının bir defa kızım demesini ne çok istedi.
İstanbul'dan Hüseyin dayımız geliyor İclal oğlu ile evlensin istiyor tarla verilecek İclal satılacak yani. İclal'in yıllardır dilediği kelimeyi tarla için bir ağacın altında babasının bak "kızım" diye başlayarak kurduğu cümlede geldi. Ya bir insan gırtlağına kadar acaba ile nasıl yaşayabilirdi. Küçücük omuzlara büyük yükler yüklemek her zaman kolaydır tabiki. Neyseki hikayede Herkes Ettiğini çekmeye mahkeme sürecinde tek tek başlamıştı. Rabbim yarına bırakır Ama kimsenin yanına bırakmaz. Kitabın sonuna doğru her şey o kadar çok yerine oturuyor ki bazı yerlerde çok şaşırıyorsunuz ben bile çok şaşırdım.
Ama İclal benim içimde sonsuza kadar yaşayacak çok güzel bir kız çocuğu olarak yaşayacak.
Keşke yanımda olsan da yaralarını sarabilsem.
Keşke kırıldığın yerden seni tekrar sevebilsem..