2026 5. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 13:34
Kimsesiz bir kız çocuğundan, olgun, kendi ayakları üzerinde duran ve ruh eşini bulmuş kadının yolculuğu. Bu yolculukta zaman zaman acı, öfke, parasızlık, sabır ve aşk yoldaşı olur Jane Eyre'in. Ne yaşarsa yaşasın, daima özgürlük umudu taşır. "Özgürlük istiyordum, özgürlük için nefesim kesiliyordu, özgürlük için dua ediyordum." Öyle ki bu özgürlük isteği, Mr. Rochester kendisine aşkını ilan edip evlilik teklifi ettiğinde bile kendini gösterir. Zira onunla evlenirse özgür olmayacak ve hayallerini gerçekleştirmeyecektir. Zaman onu tekrar mürebbiyelik yapmaya savurur ve bu sayede de değişir, dönüşür. Talih yüzüne güler ve yakınından miras kalan para onu artık bağımsız bir kadın yapar. Fakat tüm bunların sonunda bir şey eksiktir: Aşk. Jane Eyre anlar ki insan ruh eşini bulunca tamamlanır. Bununla birlikte Brontë, Mr. Rochester ve St. John gibi iki farklı karakter üzerinden Jane Eyre'in ideal aşk tanımını sunar okuyucuya. St. John kendini dine adamış, duygusuz bir adamdır. Buna karşın Mr. Rochester tıpkı Jane gibi hayatın güzelliklerini görebilen gözlere sahiptir. Çok sürükleyici ve okumaktan zevk aldığım bir kitap oldu. Jane Eyre Charlotte Brontë
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202442,1bin okunma