Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 28 Şubat 2026 20:13 Kitaba başladığımda ilk bölümde sinirlendiğim bırakmak istediğim anlar oldu ama iyi ki devam etmişim. Pınar Kür'ün cesaretine hayran kaldım dönemine göre çok büyük bir iş çıkarmış. Günümüzde bile bu sapkınlık ve zorbalık hakkında hâla konuşmaktan korkan yazarlar ve sanatçılar varken bu kitap beni de cesaretlendirdi.
Aynı zamanda Melek karakterini o kadar gerçekçi bir şekilde yansıtmış ki Melek'in çektiği acıyı,çaresizliği ve kaderine boyun eğişini bir kadın olarak bende iliklerime kadar hissettim.
Melek "Baskıya karşı çıkmamak üzere yetiştirilmişti. Bilmiyordu başkaldırılabileceğini;baskıyı,zorbalığı yaşamın doğal bir öğesi gibi bellemişti."
Bu cümle o kadar çok şey anlatıyorki.Ve beni en çok üzen şeylerden biri de Melek'e bunu öğreten arkasında duran hiç kimse olmadı.Çünkü toplum artık bu sapıklığı alışılmış bir şey olarak görüyordu ve göz yumuyordu. Bu durum günümüzde de hâla geçerliliğini sürdürüyor malesef.
İşte Pınar Kür tam bu noktada eseriyle, insanların koyun sürüsü gibi ilerlemek yerine biraz düşünmeye yanlışların farkına varmasına yönelik güzel bir adım atmış ama yine bir takım sapık zihniyetli insanların rahatsız olmasıyla kitabı yasaklamışlar zamanında. Son bölümde bu yasak hakkında yazarın savunması var EFSANE!!!!