2026 27. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 18:11
Aslında bu kitap diğer bütün kitaplardan farklı , çünkü başında bir uyarıyla başlıyor. Bu uyarıda okuyucuya hikayede bol miktarda böcek mevzusunun , yılan sahnesinin,dar bir alanda sıkışıp kalmanın ve sorgulamaların olduğu belirtiliyor. Okurken fobilerinizi sorgulayacak, korkularınızla karşılaşacaksınız. Özellikle böcek fobisi olanları biraz zorlayacak bir kitap. Çünkü okurken ister istemez bir rahatsızlık duyuyorsunuz. Kitaptan bir alıntı bırakarak yoruma başlıyorum “korku insanı aptal eder” Issız bir otoyolda ilerlemektesiniz… mola verme ihtiyacı duydunuz ve bir benzinlik gördünüz, benzinlikte de birkaç tane araç var. Benzinliye doğru yürümeye başladın. İşte Abe’in hikayesi tam olarak böyle başladı. Hikayeden ziyade travma mı desem daha doğru olur emin olamadım. Benzinlikteki markete doğru ilerleyen Abe, tuvalete girmek istiyor. Kapının üzerinde değişik bir yazı var ancak daha fazl beklemek istemediği için kapıyı açarak içeri giriyor. Çıkmak istediğinde hiç tahmin etmediği bi sorunla karşılaşıyor. Kapıya vurmasına rağmen açılmıyor, ve Abe o küçük tuvalette sıkışıp kalıyor. Acaba oradan kurtulabilecek mi? Klostrofobi dediğimiz kapalı kalma korkusu ve entomofobi baş başa kaldığınız tarantula, yılan… Bu kitaptan sonra eminim ki mola yerlerinde durmaya çekinecek tuvaleti kullanmaya korkacaksınız. Gönül Tuğba ile okuduk
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026105 okunma