2026 13. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 23:03
Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum. Alex, yanında üç kankası Pete, Georgie ve Dim. Hikayeyi bizzat anlatan Alex, arkadaşları sokaklar da dehşet saçıp yaşamları şiddet üzerine kurulu bu gençler. Sosyal kehanet? Kara Mizah? Özgür iradenin irdelenişi? Otomatik Portakal bunların hepsidir. Alex, arkadaşları dışarda gözetleme yaparken, kedileri ile yaşayan yaşlı bir kadının evine girer ve kadını öldürür. Arkadaşları polislerin gelişi ile kaçarlar. Alex ise yakayı ele verir ve cinayetten tutuklanır. Gözaltındayken arkadaşlarının onu nasıl sattığını acı bir şekilde öğrenir. Ve Cezaevine koyulur. Cezaevinde islah programına alınan Alex cezasını tamamladıktan sonra cezaevinden çıkar ve topluma karışır. Geçmişi, geçmişte yaşadığı hayatı sorgulamaya başlar.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,1bin okunma