···Okunma: 07 Şubat 2026 23:56 Nermin Yıldırım kaleminden okuduğum ikinci kitaptı ve uzun zamandır hiç bir kitap beni ağlatmazken 'Dokunmadan' adı verilen kitap bana çok dokunmuş olacak ki ağlattı..
Adalet isimli karakterimizin geçmiş hatasını telafi etme düşüncesiyle çıktığı yolculuğuna eşlik ediyoruz. Nermin Yıldırım farklı türde ve dilde sözlük biriktirme alışkanlığını kitapta ki karakterine de bahsetmiş, bu sebeple yeni bir çok kelime öğrendiğim zengin bir okuma deneyimi oldu.
Sadi Seber karakterinin Adalet'e yazdığı mektup en sevdiğim kısmıydı. Psikolojik karakter tahlilleri o kadar güzel kaleme alınmış ki kitapta ki tüm kişileri sanki uzaktan tanıyormuşsunuz da Nermin Yıldırım size onları daha detaylı anlatmış gibi geliyor okurken. Hele afalladığım bir kısmı var ki söylersem okumayanlar için spoiler olur ama yalnızca Hülya beni çok şaşırttı demekle yetineceğim.
Nermin Yıldırım yarattığı karakterleri başka kitaplarında ufak rollerle yaşatan bir yazarımız. Bakalım bu kitabında bana dokunan karakterlerinden hangisi bir başka kitabında yeniden karşıma çıkacak.