Suyun gücü
2026 20. kitabı
SUYUN GÜCÜ SEVCAN EKMEKÇİ KİTAP MÜPTELASI YAYINLARI Merhabalar sevgili kitap dostları Bugün sizlere, Sevcan Ekmekçi’nin kaleminden çıkan, suyun yalnızca bir doğa unsuru değil; bir şifa, bir dönüşüm ve bir uyanış sembolü olduğu “Suyun Gücü” adlı kitap yorumu ile geldim. Bazı kitaplar vardır… Okurken sadece bir hikâyenin içine girmezsiniz; aynı zamanda kendi içinizde saklı kalan duygulara da dokunursunuz. “Suyun Gücü” tam olarak böyle bir anlatı sunuyor. Kitap, Sevsen’in deniz kenarında başlayan yolculuğu üzerinden, suyun arındırıcı ve dönüştürücü etkisini merkeze alıyor. Balıkçı İdris’in bilgece sözleriyle şekillenen bu süreç, okuru hem gerçek bir yaşam hikâyesine hem de masalsı bir içsel yolculuğa davet ediyor. Su burada sadece su değildir… Bazen insanın içindeki karanlığı temizleyen bir umut, bazen kaybolmuş bir benliğe açılan kapı, bazen de hayatın en sessiz ama en güçlü öğretmenidir. Sevsen’in yaşadıklarıyla birlikte okuyucu da şunu fark ediyor: Her insanın hayatında bir “uyanış” anı vardır. Ve bazen o uyanış, bir damla su kadar sade bir yerden başlar. Kitabın satırlarında doğaya, insan ruhuna ve hayata dair güçlü mesajlar gizli: “İçeceğin suyla konuş… kötü duyguları alır götürür.” Bu cümle bile kitabın ruhunu anlatmaya yetiyor. Su, gerçekten sadece bir madde midir? Yoksa insanın kaderini değiştirecek kadar güçlü bir sembol mü? Yaşadıklarımızdan arınıp, hayata yeniden başlamak mümkün mü? Hayat bizi hangi noktada kendi iç denizimize çağırır? “Suyun Gücü”, sade ama etkisi derin bir dille; umut, yüzleşme ve yeniden doğuş temalarını işleyen, okuru düşünmeye davet eden bir kitap. Doğa metaforlarını seven, ruhsal yolculuk anlatılarına ilgi duyan okurlara gönül rahatlığıyla öneririm. Suyun Gücü Sevcan Ekmekçi
Roman
Suyun GücüSevcan Ekmekçi · Kitap Müptelası Yayınları · 20252 okunma