·152 syf.····Okunma: 28 Şubat 2026 20:02 Kitap Dünya’nın Halley Kuyrukluyıldızıyla çarpışacağını, kuyruğundan geçeceğini ve bunun Dünya’nın sonunu getireceğini düşünen kahramanlarımız ve bu olayların ortasında izdivaç gerçekleştiren karakterlerimizin sona yaklaşan günlerini anlatıyor. Kitabın özellikle mahalle kısmını çok samimi buldum ve sevdim. Konuşmaları, korkuları ve telaşları beni yer yer güldürdü. Bilinmezliğin ve haberlerin felaketliği etkisinde ortaya güzel ve eğlenceli bir hikaye çıkmış.
Gelelim izdivaçın gerçekleşmesine. Kadın karakterimizin mektuplarını, duruşunu, o dönemde kendini böyle geliştirmesini ve ifade edişini çok beğendim. Daha sonra erkek karakterimizi sınama yöntemini çok iç açıcı bulmasam da bu şekilde son bulacağını tahmin etmiştim. İrfan Galip Bey’e müstahak oldu diyebilirim. İlk mektubuyla zaten abayı yakmıştı ve muhtemelen Feriha hanımefendi ne yaparsa yapsın, kim olursa olsun bu izdivaç gerçekleşecekti. Ki bu izdivaç İrfan Galip için bir ödül oldu.
Kitabın sonunda kuyrukluyıldızın beklenilen etkiyi göstermeyeceğini bilerek okumak, insanların ne tepki vereceğini beklemek zevkliydi. Fakat son kısmı bu konuda eksik buldum. Keşke kitabın ilk sayfalarındaki gibi mahallelinin de bu konudaki düşüncelerini okuyabilseydik.
Son olarak kitabı gayet beğendimi ve hem Hüseyin Rahmi Gürpınar hem de Türk edebiyatının klasiklerini okumak için beni teşvik ettiğini söyleyebilirim.