kitap konusu+değerlendirme
2026 4. kitabı
Hiç Kimse Sıradan Değildir Kitap dünyanın en sıradan kişisi olduğunu söyleyen, düşünen Ed'in bir soygunu durdurması ve bu olaydan sonra posta kutusunda bir iskambil kartı(karo ası) bulmasıyla başlar. Zarfın üzerinde 3 ayrı adres ve zaman yazıyordur. Her bir adres farklı bir görevi bulundurur. Görevler insanlara yardım etmesi içindir, bu görevlerin bir başka nedeni Ed kennedy'nin sıradanlıkan çıkması ve aynaya baktığında bir ölü gibi hissetmemesini sağlamaktır. Ed her iskambil kağıdını bitirdiğinde yenisi gelir. Edin sıradan olduğunu düşünmemesi için fedakarlık yapmasını sağlarlar. Ed izlendiğini biliyordur ama kim olduğunu asla anlayamaz, fakat en son görevini bitirince kim olduğunu anlar ve her şeyin çok önceden planlanmış bir oyun olduğunu, aslında soygunun bile bir oyun olduğunu anlar. Evine gelen adam ona bir dosya verir, dosyanın içinde ise önceden planlanan olayları yani yaptığı her şeyi görür. Fakat bu görevler ona plotonik olduğu Audreyin ona en sonunda Ed'e ilgi gösermesini sağlar. o dosyada yazmayan tek şey ise Ed ile Audreyin aşkı olur. 'Gelelim okumaya değermi?' kısmına. Bence okunması çok keyifli bir kitap. Olay kurgusu çok iyiydi. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim
Hiç Kimse Sıradan DeğildirMarkus Zusak · Martı Yayınları · 20206,3bin okunma