·141 syf.····Okunma: 05 Aralık 2024 15:04 Kitabın konusu biraz ilginç ve sıradışı diyebilirim nede olsa fransız bilim kurgu kategorisinde bir eserden söz ediyorum. Hepsi böyle diyemem ama benim okuduğum ilk fransız bilim kurgu eseri bu..
Yazım dili ne çok akıcı ne de çok sıkıcı, bir iki gün içerisinde rahatlıkla okursunuz diye düşünüyorum.
Jerg Algan kendi düyasında yaşayıp giden biriyken günün birinde barda oturduğu sırada yanına gelen kişi kendisine içki ısmarlamak istiyor ve kahramanımız bedava olduğu için hemen kabul ediyor. Sonucunda hiç beklemediği bir sözleşmeye imza atmak zorunda kalan Algan işin nereye varacağını bilmeden ilginç bir maceranın içine girmiş bulunuyor..
Bu da yetmezmiş gibi kendisinden zor bir görevi gerçekleştirmesi isteniyor tabi bunlar olurken kendisi de bazı şeyleri sorgulamaya başlamıştır.
Tüm bu olaylara rağmen en ilginç olanı ise karşısına sürekli çıkan "satranç oyunu" ve bu oyunu oynadığı kişiler..
Bu kişilerin kim olduğu, olayların buralara nasıl gelindiği kitabın sayfalarında gizli..
Yeryer farklı ve komik olaylar içeren eser diğer bilim kurgu kitaplarından biraz farklı bence, ona göre okuyup değerlendirirseniz iyi olur.
Umarım okuyup seversiniz..