·160 syf.····Okunma: 17 Aralık 2024 11:53 Fabl konulu eserleri seviyorsanız (tabi içerisinde dostluk, heyecan ve duygusallık da var) bu eser sizi mutlu eder diye düşünüyorum.
Eserin filminin olduğunu biliyordum ama kitabı okumadan izlemek istemedim, ve iyiki öcelikle kitabı okumuşum..
Okurken çok sevdim, yer yer duygulandım, sayfalar ilerledikçe heyecan ve merak üst seviyelere çıktı.
Yazım dili çok sade ve akıcı en kısa zamanda filmini de kesin izleyeceğim.
Morpurgo, 1. Dünya Savaşı’nda yaşanan sıra dışı olayları Joey adında bir atın ağzından aktararak okurlarını umut dolu bir yolculuğa çıkarıyor.
Kısaca anlatacak olursam kitap Albert ve Joey isimli iki ana karakterin dostluğunu ve savaş sırasında ki mücadelesini bizlere sunuyor.
Şans eseri başlayan dostluk zaman ilerledikçe çok daha fazlasına dönüşüyor.
Eğitilmesi zor görünen geç bir tay olan Joey sadece Albert'ın sözünü dinliyor ve bu ikili aralarında kurdukşarı bağ ve güven sayesinde çoğu zorluğun üstesinden geliyor.
Her zaman yaşanılacağı gibi hiç umulmadık bir anda savaş yüzünden bu iki dost ayrı düşmek zorunda kalıyorlar.
Yaşanılan duruma katlanamayan Albert bir süre sonra askere yazılarak dostu Joey'nin izini sürme girişiminde bulunuyor.
Zaman ve verilen mücadele acaba bu ikiliyi bir araya getirebilecek mi?
Hırçın ve söz dinlemeyen Joey savaç ortamında ne yapacak?
Tüm merak ettikleriniz ve anlatııklarımdan çok daha fazlası için eseri okumanız gerek :D
Şimdiden keyifli okumalar (son sayfalarda ağlarsanız sakın bana kızmayın :) )