···Okunma: 02 Mart 2026 02:32 Çocuk kalbi cocuklugumda okumus oldugum ama adini dahi unutamadigim muhtesen bir eserdi. Çocuk kalbinin başlıca amacı, yarının büyükleri olacak çocuklarımızı "iyiye - güzele - doğruya" yöneltmek ve onları "iyi insan - iyi vatandaş" olarak aileye, topluma ve insanlığa kazandırmaktır Çocuklar icin kesinlikle kisisel gelisim niteligi tasiyan eser altin degerindedir. Bu yuzden kesinlikle bir çocuğa yapılabilecek en büyük iyilik, ona ÇOCUK KALBİ'ni içine sindirerek okutmaktır. ÇOCUK KALBİ'ni okuyan ve içindeki iyi duyguları benimseyen bir çocuğun kötü insan olması olanaksızdır. Bu kitabı her ebeveyn ( anne ve baba) , aile ve de egitmen, ogretmen mutlaka okumalidir. Cunku cocuklarina guzel bir åhlak,terbiye,vicdan, merhamet duygularini asilamak isteyen ayrica insanlara karsi nasil guzel davranilmasi gerektigi konusunda egitim vermek isteyen herkesin mutlaka okumasi gereken bir eserdir.
Çocuk Kalbi, konu olarak bir öğrencinin (Enrico Bottini) tuttuğu günlük üzerinden, okul hayatını, aile ilişkilerini ve toplumsal değerleri anlatan duygusal ve eğitici bir romandır. Eser, çocuklara ahlak, sorumluluk, vatan sevgisi ve empati kazandırmayı amaçlar. Roman, Enrico’nun bir okul yılı boyunca yaşadıklarını günlüğüne yazmasıyla ilerler.
Bu günlükte: Arkadaşları,oğretmenleri,ailesi,okulda anlatılan “aylık hikâyeler” yer alır.
Eserin Okunmasinin ve Okutulmasinin Amaçi: Çocuğun hem zihinsel hem ahlaki gelişimini göstermek.
Eserin Temel Temalar i(Ana Fikirler)
1. Ahlak Eğitimi
Romanın en güçlü yönü: Doğruluk.dürüstlük,saygı.merhamet, vicdan, yardımlaşma
gibi değerleri öğretmesidir.
Eserde anlatilan her olay bir “ders” niteliğindedir.
2.Empati ve Merhamet :Yoksul çocuklar, hasta öğrenciler, zor durumda olan aileler sık sık anlatılır.
Amaç: Okuyucunun başkalarının hayatını anlaması.
3.Sorumluluk Bilinci Enrico zamanla:,daha disiplinli,daha düşünceli,daha olgun
bir birey olur.
Bu, eğitimin sadece bilgi değil, karakter meselesi olduğunu gösterir.
4. Vatan ve Toplum Bilinci
Eserde: Askerlik,bayrak,ulke sevgisi,calışkanlık önemli yer tutar.
Bu yönüyle eser, toplumsal bilinç kazandırmayı hedefler.
Aylık Hikâyeler”in Önemi
_______________________________
Kitapta her ay anlatılan kısa hikâyeler vardır.
Bunlar ayrı küçük öykülerdir ve her biri bir değer öğretir.
Örneğin: Fedakâr çocuklar,kahraman öğrenciler.ailesi için çalışan gençler
Bu hikâyeler kitabın didaktik (öğretici) yönünü güçlendirir.
Eserin Anlatım ve Dil Özellikleri: Eserin dili sade ve akici ayrica duygusal ve onemlisi cocuklara uygun ve onlara hitap eden sekilde yazilmistir.
Anlatım
______________
Eserin anlatimi günlük biçiminde.samimi,İçten
Bu sayede okuyucu, Enrico ile bağ kurar.
Eser hakkinda genel bir değerlendirme ve eserin güçlü Yönleri
__________________________________________________________________
-Eğitici