Puan vermedi·376 syf.····Okunma: 02 Mart 2026 11:38 Hikmet HÜKÜMENOĞLUNU | Harika Bir Hayat
Bu kitabı okumayan çok şey kaybeder, inanın.
Bu senenin enlerinden olacak bir kitap okudum. O kadar lezzetli, o kadar tadında ki; hepimizin okumasını isterim.
Harika 1919 yılında, savaş sonrasında zor bir döneme doğmuş bir çocuk. Birtakım sıradışı güçlere sahip aynı zamanda.
Narsist bir anne ile büyümek zorunda kalan, ne yapsa yetmeyeceği inancına da sahip. Aynı zamanda roman çok güzel bir savaş ve sonrası dönemi Türkiye'sini de gözler önüne sermekte. Gerek siyasi gerek tarihi gerekse de edebi açıdan birçok bilgiyi bizlere sunuyor.
Harika'nın çocukluğuna, ergenliğine ve kadınlığa adım atışına tanıklık ediyoruz bu kitapta. Ama aynı zamanda Harika ile birlikte dönemi de yaşıyoruz diyebilirim.
Harika adı ile müsemma bir kız. Kendi kendisine radyodan dinleyerek dil öğrenebilecek kadar da zeki. Harika'nın okul dönemlerini, arkadaşlıklarını ve aşkını gözlemliyoruz. Resmen satırları su gibi içmek istedim okurken.
Kitap aynı zamanda 2023 Yunus Nadi Roman Ödülünü de kazanmış. Haketmiş mi? Sonuna kadar hem de. Kendinize bir iyilik yapmak isterseniz lütfen bu kitabı okuyun