"Erkekler ,kadınların çektikleri acının onda birini bile çekmezler ama burunları aktığında ölüyormuşcasına ağlarlar. Bir kadın bu dünyada sadece nefes almaya çalıştığında bile üstüne basan ,kadın olduğu yüküyle yaşar ve bununla gurur duyar .Kadınlar taşır, erkekler yaşar.."
Bir polisiye diye başladığım bu kitap fantastik ,distopik,mitolojik ögeler taşıyan bir havaya büründü ilerleyen sayfalarda. İnanılmaz bir kurgu okudum ..
Aypare küçük bir kasabadan okumak için büyük şehire gelmiş 19 yaşında bir kız. Eniştesinin tacizine uğramış, ablası ona inanmamış, bu nedenle aile bağları çok kuvvetli degil .Bir gece şarkı söylerken arkadaşı bunu çekip sosyal medyaya atınca ünlü oluyor bir gecede .Ve bir gece uçurumdan atılarak hayatını kaybediyor.
Soruşturmayı üstlenen polis Haydar ,asker kökenli. İstihbarat yönü çok kuvvetli oldugu için cinayet masasına geçirilmiş.
Soruşturmanın ucu ,kızın kanında uyuşturucu maddeye rastlanması nedeniyle beraber çalıştığı fotoğrafçı Esra ya ulaşıyor önce. O da başka bir isim veriyor Haydar a.Ünlü bir milyarderin genç torunu Korhan Yol .
Ve işler bundan sonrasında farklı bir dünyaya evriliyor sanki .Altabin çıkıyor meydana ve Samankapan Evi .
Korhan ruhani bir takım ışlerle ilgili .Samankapan yani Kehribar ya da Latince adıyla Amber den oluşan maskeler yapıyor. Aypare de bu maskelerden birinin mankeni .Aralarında bir ilişki de yaşanmış. İlginç bir tarikat aslında bu Samankapan evinde kiler .Altabin ve beyaz cübbeliler .
Peki bütün bunların birbiriyle alakası ne derseniz işte fantastik dünyaya dalıyor burda hikaye tamamen .
Klasik bir polisiyeden uzak kitap yani .Ilk 150 sayfa falan çok akıcı ama sonrası özellikle benim gibi fantastik okumakta zorlanan lar için biraz yavaş gidebilir .
Metaforik olarak beliren kıyamet de onlarla birleşirse düşünün. Bu kadar farklı kişiler ancak bu şekilde birleşebilir. .
Farklı bir kurgu arayanlara tavsiye ...
Kitapla kalın dostlar. ..
SamankapanÇağan Kayı
SamankapanÇağan Kayı · İkinci Adam Yayınları · 202563 okunma