“Hayat – en hakiki halinde – İyi ve Kötü’nün değil, Kötü ve Berbat’ın mücadelesidir.”
Bu kitabın ilk cümlesinden anlaşıldığı üzere bu kitap bir iyi bir de kötü karakterden değil, kötü ve ondan da daha kötü karakterlerden bahsediyor.
Konusundan bahsedersek Victor ve Eli üniversitede oda arkadaşı ve hocaları onlardan bir tez yazmalarını istiyor. Eli tez konusunu Doğa Üstü olarak seçiyor. Daha sonra bu konu Victor karakterimizin ilgisini çekiyor ve zaman geçtikçe bu olay bir güç savaşına dönüyor. Üniversite ortamında geçen olaylarla başladığı için dark academia havası veriyor ama kitap tamamen bunun üzerine kurulu değil zaten böyle bir vaat de sunmuyor. Daha sonra karakterlerimiz doğa üstü güçlerle ilgili araştırmalar yaparken kendilerinin de bu güçlere sahip olabileceklerini keşfediyorlar ve olaylar bu şekilde başlamış oluyor. İkisi de güç için her şeyi yapabilecek ve gücü elde ettikten sonra yoldan çıkan karakterler ve ben bu tarz karakterler okumayı çok seviyorum.
Bu kitapta iyi biri cidden yok. Ama bir yerden sonra kendinzii birinin tarafını tutarken yakalıyorsunuz. Mesela Eli... Kendini o kadar haklı görüyor ki. “Ben kötülüğü ortadan kaldırıyorum”, "Ben kahramanım." diye diye kötülüğün kendisine dönüşüyor. Sürekli ahlaki üstünlük taslıyor ama aslında en tehlikelisi kendisi. Victor en azından ne olduğunu biliyor. Kendine kahraman demiyor, iyiymiş gibi davranmıyor, masum taklidi yapmıyor. Yaptığı şeylerin farkında. Victor’un yaptıkları daha kişisel. Eli’ninki ise inanç meselesi. Ve Eli inançla hareket etmeye başladığında çok korkutucu ve tehlikeli birine dönüşüyor...
Kitabın son kısımlarına kadar her bir bölüm farklı zaman dilimini anlatıyor. Bir bölümde on sene öncesini okurken daha sonra şimdiki zamana gelip daha sonra bir önceki sonbaharı okuyoruz mesela. Böyle diyince karışık gibi görünüyor ama asla değil. Yazar o kadar güzel yazmış ki olaylar o kadar akıp gidiyor ki bu zaman atlamaları asla akışı bozmuyor. Hatta bu şekilde yazılmış olması benim çok daha hoşuma gitti. Fantastik bir kitap olarak geçiyor burda ama kitaptan çok incelikle oluşturulmuş fantastik bir dünya beklemeyin. Dünya bizim dünyamız. Asıl olay tamamı ile karakterler.
Victor Vale... kendisine takmış durumdayım. Okuduğum en iyi anti kahramanlardan biriydi. Başta zekasına hayran kaldım. O plan kurma biçimine yani direkt karakterin kendisine hayran kaldım. Bir süre sonra onun zihninin içinde dolaşmaya başlıyorsunuz. Sydney’le olan bağı da onun karakterini beklediğimden daha da derin yapıyordu.
Eli’den nefret ettim evet ama bu kadar sinir olmam bile karakterin ne kadar iyi yazıldığını gösteriyor. Hasret kalmıştım şöyle derinliği olan, harika yazılmış karakterlere...
Eğer gri karakterleri, güç savaşını ve gücü elde ettikten sonra bir karakterin ne kadar ileri gidebileceğini görmek istiyorsanız bu kitabı okuyun. Kesinlikle okuyun.
İncelemeyi ona teşekkür ederek bitirmek istiyorum. bilge ⋆˙⟡ <3 O okurken alıntılarını görüp ilgimi çekmişti ve şimdi de ben size okumanızı öneriyorum. Kesinlikle okuyunnnn!!!
ayy sevdiğim kitapların okunmasına vesile olmaya bayılıyorum ayrıca beğenmene gerçekten çooook sevindim💓😭 inceleme de süper olmuş balım ellerine sağlık🫶🏻