Uçurtma Avcısı
2026 25. kitabı
Okunma: 02 Mart 2026 20:00
Vicdanın Gökyüzündeki Sesi: Uçurtma Avcısı Khaled Hosseini, Uçurtma Avcısı ile bizi Afganistan’ın tozlu sokaklarından Amerika’nın yabancı kalabalığına, ihanetle başlayıp kefaretle son bulan sarsıcı bir yolculuğa çıkarıyor. Emir ve Hasan adındaki iki çocuğun, efendi ve uşak olmanın ötesindeki derin dostluğu, bir uçurtma yarışması günü yaşanan o karanlık olayla parçalanıyor. Bu, sadece bir savaş anlatısı değil; bir çocuğun kendi korkaklığıyla ömür boyu sürecek hesaplaşmasıdır. Hosseini, "Senin için bin tane olsa yine yakalarım," diyen Hasan’ın saf sadakati ile Emir’in kemirici suçluluk duygusunu öyle bir zıtlıkla işler ki, okuyucu hem öfke hem de derin bir keder hisseder. Tarihin ve siyasetin gölgesinde ezilen bir halkın dramı, kişisel bir günahın kefaretiyle birleşir. "Yeniden iyi biri olmak için her zaman bir şans vardır," diyen eser; dostluğun, babaların ve oğulların, en önemlisi de insanın kendi vicdanıyla girdiği o kaçınılmaz savaşın en dokunaklı temsilidir.
Uçurtma Avcısı (Midi Boy)Khaled Hosseini · Everest Yayınları · 2021192,5bin okunma