KALBİMDEKİ BIÇAK #kitapyorumu
"Kendimden ya da timimden üstün tutacağım çok az şey vardır. Neden ya da nasıl başardığını bilmiyorum ama kalbimin içine sızdın."
Karanlık askeri romantizm, nefretten aşka, zorunlu yakınlık. Yazarın daha önce Beni Geride Bırak kitabını okumuştum. Bu kitabımız da on yıl öncesinde geçiyor. Sıradan aşk hikayeleri gibi değil psikolojik gerilim de ön plandaydı.
Hikayemiz Gölge Birlikler adı verilen, hükümetin gizli ve acımasız bir askeri operasyonunun içinde geçiyor. Cameron'da oranın en ölümcül üyesi. Deneysel bir ilaç sebebiyle kontrolünü tamamen kaybediyor ve ceza olarak Yeraltı Denemeleri'ne geri gönderiliyor. En büyük sorunu yanına verilen her ortağı bir noktada öldürmesi olduğundan ona verdikleri tek emir yeni kadın ortağı Emery'i öldürmemesi. Emery'i de eğitimli bir katil. İdam cezasından kurtulma karşılığında o da bu gizli birliğe katılıyor. Bu ikili eğitim kampında hayatta kalmaya çalışıyor vahşi sınavlardan geçmeye çalışıyorlar.
Emery ve Cameron arasında değişik bir bağ var. Cameron, Emery'e karşı korumacı ama aynı zamanda tehlikeli bir tavrı da var öldürmekle sevmek arasında gidip geliyor. Ona verilen ilaçlardan ötürü kendi halinde olduğu söylenemez Emery'nin karanlık bir geçmişi ve öldürme yeteneği olduğundan karşısında dimdik durabiliyor. Güçlü bir kadın karakterdi. Zamanla birbirlerine karşı hisler beliriyor ama bu sağlıklı bir ilişki değil birbirlerine mahvederek iyi gelme teması var diyebiliriz. Aralarındaki atışmaları da ayrı sevdim keyifliydi. Finali beklenmedik bir şekildeydi bir sonraki kitabı okumak iiçin sabırsızlanıyorum.