Sahipsiz
2026 9. kitabı
Sahipsiz bu kitap yazarla tanısma kitabım oldu. Bir günde üstelik iş seyahatinde olmama rağmen cabucak bitti. Yazarın kalemi akıcı olay örgüsü iyi kurgulanmıs. Bize cocuklarımıza sahip cıkmanın önemini anlatıyor. Cocuklarımız derken biyolojik olarak ebeveyni olduğumuz cocuklardan değil başlarına ceşitli işler gelmiş bir şekilde ezilen devletin korumaya aldığı yada alamadığı her cocuğun acısına karşı duyarlı olmalı ve getektiğinde müdahale etmenin önemini bir kez daha vurguluyor. Özellikle şu son dönemde epstein olayı dünyadaki kötülüklerşn bitmeyeceğini ve her daim var olduğunu gösterirken. Biz yine de tek başımıza da olsa bir fark yaratalım. Hikaye kendisi de babasının annesini öldürmesi sonucunda kendisine sahip cıkan anneanesinin ölmesi üzerine yetiştirme yurdunda büyümüş psikolok Derya nin gözünden anlatılıyor. Derya bir yetiştirme yurdunda calısmakta iken ulaşmaya calıştığı cocuklardan birinin intihar haberi ile kendini karakolda bulur.Geçmişte kendi yaşadığı günlere ve gözlemlere dayanarak intihar eden Zehra yı buna sürükleyen sebebin bir istismar olfuğundan şüphelenir .Bu konuda Cocukluk arkadaşı ve iş ortağı olan ve yetimhanede büyümüş olan Neşe nin nişanlısı ali komiser de olaya dahil olur. Derya bir taraftan bu olayı cözüp başka cocukların da istismara uğramasına engel olurken bir yandan da geçmişi ile hesaplaşır ruhundaki derin acıları dindirmeye çalışır.Bu konuda en büyük destekçileri cocukluk aşkı ol ve eşi olan Tarık ve Neşedir. Derya bana Uvim in kurucusu Saadet öğretmeni hatırlattı. Mesleğinddn olmak ugruna mücadele veren cocukları korumsk için her şeyi göze alan kendisi tükense de devam eden bir kadın Okuyun ve devamını görün
SahipsizEmine Demir · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202612 okunma