2026 39. kitabı
Kedileri anlamak mümkün müdür? Bedenini yere yapıştırıp kulaklarını eğerek kurulduğunda, otururken gözlerinizin içine baktığında ya da başını şefkatle sevdiğinizde çıkardığı hırıltının ne anlama geldiğini, bize ne anlatmak istediklerini biliyor muyuz? Kediler, hayatımızla iç içe yaşasalar da henüz tamamen keşfedilmemiş, kendi mesafelerini koruyan, kuralları olan ve uyulmasını bekleyen canlılar. Veteriner psikiyatrist Claude BÉATA, kedi psikolojisi ve kendi kliniğine gelen hastalardan yola çıkarak tecrübelerini ve bilgi birikimini eserinde aktarıyor. Kedilerin hem av hem de avcı olduğu tezini savunurken onların dış etkenleri tehdit ettiği kadar kendilerinin de tehdide açık olduğunu ifade ediyor. Her ne kadar uysal davransalar da kedilerin doğası gereği vahşiliğinin hep var olduğunu söylüyor ki ben bunu sarman kedim Prens sayesinde birebir tecrübe ediyorum Evlerimizde bakımını üstlendiğimiz kedilerin doğal tetikleyici unsurları her ne kadar ayaklarımız, kalemlerimiz gibi basit şeyler olsa da tırmalama tahtası, oyuncular da ona gereken avlanma içgüdüsünü sağlar. Aynı ortamı paylaştığımız dostlarımıza uygun yaşam alanı sağlamak, onun ihtiyaçlarına duyarlı olmak ve bizlere ne anlatmak istediğini kavramak için kitap altın değerinde bir kaynak. Altını çizerek, notlar alarak ve Prens'in verilen örnekler de benzerliği var mı diye düşünerek okudum, kedi sahibi olanlar ya da olmayı düşünenlere tavsiyemdir
Kedi PsikolojisiClaude Beata · Doğan Kitap · 202616 okunma