·360 syf.····Okunma: 31 Ocak 2026 01:45 Serinin sonuna ulaştık Bu seriye ilk başladığımda abartıldığını düşünüyordum ancak okuması oldukça keyifliydi. Sadece acaba 3 kitaba -aslında 4 ama ben ara kitabı tamamen unutmak istiyorum- gerçekten gerek var mıydı emin değilim. Kaldı ki yazar teşekkür kısmında 'Siz istediniz, ben yazdım' gibi bir ifade kullanarak aslında planlamadığını da ortaya koymuşken... Tadı henüz kaçmamış olsa da bir kitap daha yazarsa kesinlikle tadının kaçacağına inanıyorum artık.
İlk iki kitapta Millie'yi hizmetçi olarak okurken bu sefer kendi ailesini kurmuş bir şekilde okuyoruz. Açıkçası başladığımda beni ne beklediğinden pek emin değildim. Sadece yazarın kaleminin çok akıcı olması ve merak beni kitaba çekip durmuştu. Keyifle de okuduğumu söyleyebilirim. Ama birkaç nokta beni delirtti...
İlk olarak sadece bir kitap olduğunu biliyorum ama bir mahalleye, hatta Millie'nin evi de dahil toplamda üç eve, bu kadar problematik insanları toplamak biraz abartı değil miydi? Yani tabii ki kurgu için bir şeyler olmalı ama bilmiyorum, bana biraz absürt geldi.
İkincisi de Millie'nin her şeyden çok güveniyorum, asla yapmaz öyle şeyler dediği kocasından bu denli şüphelenmesi? Hani canını bile emanet ederdin? Hani aranızda açık bir iletişim vardı ve bir sorun olursa konuşabilirdin onunla? Kitap boyunca 'acaba beni aldatıyor mu?' ikilemleri bana biraz ikiyüzlü geldi açıkçası, bilemiyorum.
Bunları bir kenara bırakırsak kitabın sonunu yarı yarıya tahmin ettiğimi söylemeliyim. Yani şüphelendiğim bir şeyler vardı ama bir o kadar da beni şaşırtan şeyler de vardı. Ters köşelerinden yazarın çok fazla bir şey kaybetmediğini düşünüyorum ama ilk kitaba nazaran biraz çiğ geldi bana nedense.. Ayrıca kimsenin ölüm şekli ile anlatılanın uyuşmamasına dikkat çekmemesi de sinirimi bozmadı değil. Kitabın sonunda her şey açıklığa kavuşsa da biraz daha dikkat ve detaycılık beklerdim açıkçası.
Uzun lafın kısası, seriyi genel olarak sevsem de bence ilk kitaptan sonrasına pek de gerek yoktu. Hele ki ara kitap olan Hizmetçinin Düğünü'ne kesinlikle gerek yoktu. Bana kalırsa ilk kitabı okuyup devamını boş verebilirsiniz.