2026 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 11:16
Kitabı adından da anlaşılacağı üzere dikkatimiz sistemli bir şekilde sosyal medya ve internet tarafından çalınıyor. Dikkatimizi çeken şeyler ve algoritmalar bizi sürekli orada tutmak için planlanıyor. Amaç daha fazla zamanımızı çalmak. Her ne kadar her şey elimizde görünse de bir süre sonra alışkanlık haline geliyor. Cep telefonuna ve sosyal medya ya bakmadan duramıyoruz. Yatmadan önce veya sabah kalktıktan sonra ilk işimiz hemen cep telefonuna bakmak. Bakmaz isek sanki bir çok şeyi kaçırmış gibi hissediyoruz. Elbette ki teknolojiyi faydalı amaçlar için kullanmakta mümkün. Ne yazık ki çoğunluk eğlence veya başka amaçlar için kullanıyor. Kitapta daha çok çocuklarda olan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu (DEHB) da ayrıntılı olarak incelemiş. Bu konuda ki lehe ve aleyhe görüşlere yer vermiş. Ancak bir gerçek var ki DEHB tanısı konan çocukların takibi ve tedavisi onları geleceği açısından çok önemli. Yazar kitabın sonunda anlaşılır ve uygulanabilir çözüm önerileri de sunuyor. Bu eser ciddi bir araştırma ürünü. Yazar bu kitap için 50.000 bin km yol kat edip 250 den fazla uzmanla görüşmüş. Herkese tavsiyemdir. Özelikle de gençler, anne ve babalar. alıntılar - Çağımızın parolası “Yaşamayı denedim ama dikkatim dağıldı” olabilir mi? - Yüzleştiğiniz her şeyi değiştiremezsiniz, ama yüzleşmeden de hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.
Çalınan DikkatJohann Hari · Metis Yayınları · 20245,3bin okunma