Spoiler içerebilir!
2026 5. kitabı
Yazarın okumuş olduğum ilk eseri ancak diğer eserlerine aynı şansı tanıyacağımı düşünmüyorum. Kitaba baktığımızda anlatım edebi dilden ve sürükleyici olmaktan uzak, konular arası geçişde kopukluk göze çarpıyor. Olaylar anlatılırken verilmek istenen duygu malesef ki bana geçmedi, kendimi karakterlerin yerine koyamadım. Handan ve Derviş Ali'nin aşkı daha heycanlı, daha olaylı ve daha duygulu işlenebilirdi. Derviş Ali asıldıktan sonra Handan nasıl başka biriyle evlenmeye karar verdi? Babası ile nasıl mücadele etti bilinmiyor. Derviş Ali'nin kitabın başından beri kendini fazlası ile suçlu görmesinin nedeni ise merak duygusu uyandırmakla beraber hayal kırıklığı yarattı. Sebebini öğrenince bu mu gerçekten diyorsunuz. Diğer bazı karakter olan Halide'nin ise babasının evi neden terk ettiği yine havada kalmış durumda. Yine Halide'nin intiharını yazar evlilik sonrasında değil de evlilik öncesinde yazsaydı daha etkili olabilirdi. Halide intihar ettikten sonra annesinin ve kardeşlerinin acısı daha derinden işlenebilirdi. Annesi hiç suçluluk duygusuna kapılmış mıydı mesela? Göz yaşı döktü mü ya da yas tuttu mu? Son olarak ise kitapta rastgeldiğim çok anlamsız bir söz bırakıyorum " Mum yakan kadınlar hayallerinden vazgeçmeyen kadınlardır. " Bunu okuyunca sorguladım açıkcası. Böyle bir cümleye ne gerek vardı bilemiyorum. Yine de kitap tercihi size kalmış, mutlu okumalar
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,2bin okunma