2026 2. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2026 15:10
Uzun zaman sonra böyle güzel bir kitaba denk gelmiş olmanın mutluluğuyla bir şeyler yazmak istedim sevgili okurlar. Birkaç soruyla başlayalım öyleyse. Aşk uğruna neleri göze alırsınız? Aşık olduğunuz kişinin statüsü sizin için önemli mi? Aşık olduğunuz kişinin entelektüel birikimi sizin için ne ifade eder? Martin, sevgisi uğruna hayatını uçtan uca değiştiren bir genç. Aşık olduktan sonra, aslında sahip olduğu potansiyeli keşfettikten sonra da diyebiliri, sevdiği kızı kazanmak uğruna entelektüel açıdan kendini yetiştirerek üst sınıfa ayak uydurmaya çalışıyor. Bunu yaparken okuduğunu anlama ve kaleme dökme konusunda yetenekli olduğunu farkediyor. Hayatını, yazarak kazanmaya adıyor. Öğrendikçe öğrenme iştahı artıyor ve ne şartta olursa olsun hedefinden şaşmadan istikrarlı bir çalışma düzeni kuruyor kendine. Martin bana şunu öğretti aslında; öğrenmek istediğin şeye yeterince zaman ayırır ve bu yolda pes etmeden çalışırsan bir gün istediğin sonuca mutlaka ulaşırsın. Böyle okuyunca klişe gibi duruyor ama Martin’in bu uğurda yaşadıklarını gördüğümüzde, evet aslında diyoruz, neden olmasın?Gerçekten istedikten sonra başarı o kadar da uzakta değil. Jack London’ın yarı otobiyografik bu romanını okurken acaba ne kadarı onun yaşadıkları diye düşünerek merakla bitirdim kitabı. Abartıldığı kadar varmış. Eğer hâlâ okumadıysanız mutlaka listenize ekleyin, ben çok beğendim, sizlere de tavsiye ederim kitapla kalın .
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025135bin okunma