Emine Seçeroviç Kaşlı - Kurşunların da Rengi Var
1992 - 1995 yılları arasında Bosna Savaşının acıtan seslerini 7 yaşında bir çocuğun benliğine kazınmış hatıralarından dinliyoruz.
Henüz okula yeni başlayacak küçük Amina'nın kendi savaş anıları ile yüzleştiği, gözleriniz dolu dolu okuyacağınız bir eser.
* " Kimse çocuk muyum diye sormadı bana. Yüzüme bakmadı o kurşunları atarken. Neler ister bir çocuk, hayallerim nedir sormadılar. Çocukluğumu yaşamama izin vermediler"
* "Sen de bir askersin ama senin silahların kitapların"
*"Bilmezdik dünyanın savaşı film gibi izleyeceğini. Daha düne kadar komşu olduklarımızın dağdan bize ateş edeceklerini.."
~~Okurken bile dayanamadığım acıları küçücük bir çocuğun yaşamış olması, savaşta çocuk olmak /kalabilmek fikri bile insanın kalbini sıkıştırıyor. Ama olanları unutmamak için doğru kaynaklardan okumaya, benliğimize dersler çıkarmaya mahkumuz.
Aliya İzzet Begoviç'in dediği gibi : “Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır....”