iki tane en yakın arkadaş düşünün bu kızlar senelerdir birlikte murakami okumayı çok severmiş yine bir gün birlikte kitap alışverişi yaptıkları sırada Fare Dörtlemesi diye bir seriye denk gelmiş ve almışlar aradan 2 yıl ve 10 ülke geçmiş bu kızlar bu dört kitabın aynı seriye ait olduğunu haklı olarak unutmuş (b12 eksikliği de cabasıymış) neyse bir gün murakami okumaya karar verip Yaban Koyununun İzinde kitabını ellerine almış ve okumuşlar ama kitaba pek anlam verememişler ama bu onlar için klasik bir rastlantıymış çünkü zaten Murakami'nin olayı biraz da buymuş neyse sonra kızlardan biri tamamen random bir şekilde sırf ince olduğu için Pinball 1973 okumaya başlamış ki NE GÖRSÜN?????? bu kitap Fare Dörtlemesine aitmiş ve serinin ikinci kitabıymış bundan önce BİR KİTAP DAHA VARMIŞ yani seriyi yanlış sırayla okumaya başlamışlar aslında bu kitabı önce okusalarmış ve Rüzgarın Şarkısını Dinle'yi de daha daha önce okusalarmış Yaban Koyununun İzinde karakterlerinin davranışlarına daha iyi anlam verebilip yorum yapabilirlermiş çünkü this is what makes a book series an actual series: reading in the decided and written order. ilk defa bir seriyi tam tersi sırayla okuyorum çok ünik bir deneyim oluyor. gecePinball 1973Haruki Murakami