·328 syf.····Okunma: 04 Mart 2026 11:30 Roman, modern Türkiye'nin sosyal, kültürel ve politik gerçekliklerini üç farklı karakterin hikayesi üzerinden anlatır. Ailesinin baskısı ve töre anlayışı nedeniyle ölümle karşı karşıya kalan 17 yaşındaki Meryem, onu öldürmekle görevlendirilen kuzeni Cemal ve hayatından vazgeçmiş bir akademisyen olan Profesör İrfan'ın yolları beklenmedik bir şekilde kesişir. Bu yolculuk sırasında üç karakter de geçmişleriyle yüzleşir, toplumun dayattığı kalıpları sorgular ve kendi özgürlüklerini aramaya başlar.
Roman; töre, şiddet, kadınların toplumdaki yeri, adalet, vicdan ve özgürlük gibi konuları ele alırken aynı zamanda insanın iç dünyasını ve değişim potansiyelini de güçlü bir şekilde işler.
Romanı okurken Meryem'in yaşadıkları sizi gerim gerim gererken, kitabın sonunda her üç karakterin de özgürleştiğine tanıklık etmek içiniz de büyük rahatlamaya neden oluyor. Roman'ın ortaların da kendinizi sıkılmış olarak bulabilirsiniz, sonlara yaklaştıkça merak duygunuz artacaktır.