···Okunma: 04 Mart 2026 16:40 Kitabımız 2054 yılında oldukça gelişmiş bir gelecekte geçiyor. Hikayemiz oldukça teknolojik bir hal almış ve cyborglar bile yapılabilecek kadar gelişmiş bir dünyada bir türlü çaresi bulunamayan bir vebayı temel alıyor. Ana karakterimiz Cinder ise hem kendi dertleriyle hem de ülkesinin sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyor.
Açıkçası kitaba başlarken ön yargıyla başlamıştım çünkü teknolojinin çok gelişmiş olduğu alemlerin ben ilgimi çektiği söylenemez. Ancak hikaye hiç sıkmadan kendi okutturdu ve beni gerçekten içine çekmeyi başardı. Bence çok başarılı bir uyarlama olmuş. Bir peri masalının olaylarına bu şekilde farklı yorumlar katmanın hiç de kolay bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Açıkçası ben Cinder karakterini sevdim prensi de başlarda çok sevmiştim ama sonradan sevgim azaldı. Karakter bana biraz toy geldiği için sanırım çok hoşlanmadım. Iko favori karakterlerimden biri oldu, çok sevimli bir şekilde canlandı gözümde.
Kitabın aurasını da çok sevdim. Bu kitap yazardan okuduğum ikinci kitap ve iki kitapta da beni masalsı dünyalara götürmüş gibi hissettim. Bu kitabı okurken neden bilmiyorum ama Sailor Moon izlerken hissettiklerimin aynısını hissettim ve bu bence çok keyifliydi.
Yazım dili bence biraz basit kaçıyordu ve olaylarda tahmin edilebilirdi ama yine de keyifli bir okuma sundu. Seriye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.