Livaneli'nin cesareti ve tarihin gerçekleri
2026 9. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 02:12
Bekle Beni romanı öncelikle sizi soluksuzca ve kitabın içinde birebir varmış gibi akışa sürüklüyor, Kitabı özetlemek gerekirse, aşkın, direnişin ve insanın iç dünyasındaki o sessiz çığlığın derinliklerine inen sarsıcı bir hikaye. Leyla ile Selim'in imkansızlıklar içindeki sevdası, bir ülkenin çalkantılı dönemleriyle iç içe geçiyor. Her sayfasında hem kalp hem vicdan sızlatıyor. Livaneli, aşkı sadece iki insan arasındaki bir duygu olarak değil; özgürlüğe, dayanışmaya, hatta umuda karşı verilen bir mücadele olarak anlatıyor. Kitap, beklemenin sadece bir eylem değil; kimi zaman direniş, kimi zaman inanç ve bazen de bir vedanın ta kendisi olduğunu hissettiriyor. Livaneli, romanda şu mesajı veriyor: "Unutulanlar, anlatılmadıkça gerçekten kaybolur.Geçmişe, babalarımızın gençliğine 68 yıllarına gittiğim, o yıllarda yaşadığımı hissederken çoğu zaman nefessiz kaldığımı hissettim. O acı ve çaresiz dolu yılları satırlarda hissetmemek imkansızdı çünkü... Okuduğum eserin anlatım gücüne, betimlemelerine ve duygu yoğunluğuna, kelimelerin derinliğine hayran kaldım. Zülfü Livaneli ayrıca, yaşı mahkeme kararıyla büyütülerek asılan Erdal Eren'i ve yine faşist darbe hükümetinin astığı üç fidanı, Deniz i, Yusuf'u ve Hüseyin'i unutmamış ve ufakta olsa yer vermiş, bende buradan tekrar saygıyla anıyorum o isimleri.Ülkemizde ve dünyada fikirleri ve düşüncelerinden ödün vermeden doğruları için yaşayan, çizgisini bozmayan tüm canım insanlara selam olsun. Bu yolda bir hiç uğruna diktatörlerin hırsı ve çıkarları yüzünden yaşamına son verilen tüm güzel insanların ruhu şad olsun. Kalemini özgürce kullanan Livaneli'ye teşekkürü borç bilir kitabın mutlaka okunması gerektiğini belirtmek isterim..
Bekle BeniZülfü Livaneli · Can Yayınları · 202518,1bin okunma