2026 3821. kitabı
Kar Kuyusu, sessizliği, bastırılmış duyguları ve insanın kendi içine doğru yaptığı ürkütücü yolculuğu merkezine alan, atmosferi güçlü bir roman. Hikâye; geçmişle hesaplaşma, suçluluk duygusu ve suskunluk etrafında örülürken okuru yavaş ama derin bir karanlığın içine çekiyor. Romanın en çarpıcı yönü, adını aldığı “kar kuyusu” metaforu. Soğuk, derin ve dış dünyayla bağı kesilmiş bu imge; karakterlerin iç dünyasını, saklanan sırları ve üstü örtülmüş travmaları simgeliyor. Hikmet Hükümenoğlu, olaylardan çok ruh hâllerine odaklanarak okurun sezgilerine seslenen bir anlatı kuruyor. Dil sade ama yoğun. Her cümle ölçülü, her sessizlik bilinçli. Büyük dramatik patlamalar yerine, yavaş yavaş artan bir huzursuzluk hissi hâkim. Bu da kitabı hızlı tüketilen bir roman olmaktan çıkarıp sindirilerek okunması gereken bir metne dönüştürüyor. Kar Kuyusu, karanlık atmosferli, psikolojik derinliği olan ve metaforlarla örülü romanları seven okurlar için etkileyici bir eser. Gürültüsüz ama güçlü; sessizliğiyle iz bırakan bir kitap.
Kar KuyusuHikmet Hükümenoğlu · Can Yayınları · 2024996 okunma